Ataköy-İkitelli Metro Hattı açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bahariye-MASKO Hattı’nı da tamamlayarak Ataköy-İkitelli Metro Hattı’nı hizmete açtı

BELEDİYE 19.03.2024 15:06:00 0
Ataköy-İkitelli Metro Hattı açıldı

Ataköy-İkitelli Metro Hattı’nın tamamı düzenlenen törenle hizmete girdi. Bahariye ve Masko arasındaki kısmı da tamamlanan metro hattı açıldı. Yenibosna İETT Garajı’nda düzenlenen törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP İstanbul Milletvekilleri Zeynel Emre, Enis Berberoğlu, Yunus Emre, CHP Parti Meclisi Üyeleri Cem Aydın, Turgay Özcan, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, CHP Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Emine Emine Gülizar Emecan, CHP Bakırköy Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, CHP Bağcılar Belediye Başkan XAdayı Cem Kılıç, CHP Başakşehir Belediye Başkan Adayı Mesut Öksüt ve CHP Güngören Belediye Başkan Adayı Yüksel Yalçın katıldı. Program Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü nedeniyle saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

‘BİRBİRİMİZ İÇİN YAŞAMALI, BİRBİRİMİZ İÇİN ÖLMELİYİZ’ 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, vatandaşların Ramazan Ayı’nı ve Çanakkale Zaferi’ni kutlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: "Bu aziz topraklarda ortak duyguları, ortak acı ve sevinçleri paylaştığımız için bir bütünüz. Kocaman bir milletiz. 18 Mart 1915’te birbirimiz için ölmeyi göze aldığımız için kazandık. Bugün de birbirimiz için yaşamalıyız, yaşayacağız. Birbirimiz için çalışacağız. Çok çalışacağız. Birlikte, hep beraber yine en güçlü başarılara imza atacağız. Birlikte başaracağız. Bu özel günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi saygıyla, minnetle anıyorum" dedi.

‘ATAKÖY-İKİTELLİ METRO HATTI'NI AÇTIK, GURURLUYUZ’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’u demir ağlarla ördüklerini belirterek, “Ataköy-İkitelli Metro Hattı’nı vatandaşlarımızın hizmetine kazandırdık. İstanbul’da 5 yılda 65 kilometre metroyu, 62 istasyonu çalışma arkadaşlarımla birlikte kazandırdık. Ataköy- İkitelli metro hattı Bahariye-Ataköy istasyonları arasındaki açılışı yapıyoruz. Biz 5 yıldır bu şehirde tıkır tıkır metro yapıyoruz. Metro inşaatlarını bir tek gün bile biz durdurmadık. En zor koşullarda bile durdurmadık" diye konuştu.

‘ÜÇ DURAĞA KENT LOKANTASI GELİYOR’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve protokol üyeleri kurdelenin kesiminden sonra metro hattına inerek gezdi. İmamoğlu, ayrıca metro hattının 15 Temmuz Durağı, Yuvamız İstanbul Kreşi ve Doğu Sanayi Sitesi Durağı’na da Kent Lokantaları açacaklarını aktardı.