‘Çocuklarda karakter ilk 6 yılda ortaya çıkıyor’

Bahçelievler Kaymakamlığı Proje Koordinatörlüğü tarafından tertiplenen ‘Amfiden Sınıfa Akademi Öğretmen Buluşmaları’ adlı panelde okul öncesinin önemine vurgu yapıldı

EĞİTİM 1.03.2024 15:44:00 0
‘Çocuklarda karakter ilk 6 yılda ortaya çıkıyor’

Bahçelievler Kaymakamlığı Proje Koordinatörlüğü, ‘Amfiden Sınıfa, Akademi Öğretmen Buluşmaları’ adlı bir panel tertipledi. Bahçelievler Cemil Meriç Kültür Merkezi’ndeki gerçekleşen programa Bahçelievler Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, Okul Müdürleri ve Öğretmenler katılım sağladı. Bilim Uzmanı Sinem Bağcı’nın moderatörlüğünü yaptığı panelde Prof. Dr. Serdal Seven ve Doç. Dr. Özcan Sapsağlam görüşlerini dinleyicilerle paylaştı. Her anne babanın evlenmeden önce eğitimden geçirilmesi gerektiğine değinen konuşmacılar, çocukların sosyal medyadan çok etkilendiğini söyledi. Panelistler, bir çocuğun karakter yapısının 0 ila 6 yaşlarında ortaya çıktığını ifade etti. “Çocuklarımıza, cesaret, inanç ve azmi öğretmeliyiz” diyen konuşmacılar, anaokuluna giden çocuklar ile gitmeyen çocuklar arasında ciddi farklar olduğunu dile getirdi. Çocukların gelişiminde eğitici oyunların ve oyuncakların öneminin büyük olduğu belirtildi. 

‘ZOMBİ OYUNUNDAN ETKİLENEN ÇOCUKLAR NEDEN ÖLDÜ’

İnternette kötülüğüyle nam salan ve bazı çocukların intiharına sebep olan Zombi Oyunu ile ilgili bir soruya Panelistler, şöyle cevap verdi: “Bu oyunu yapan kişiye sormuşlar. O da ‘Ben bu oyunu dünyadaki geri zekalıları temizlemek için yaptım’ diye cevap vermiş.” Bu da gösteriyor ki, oyunların çocuklar üzerindeki etkisinin ne kadar fazla olduğunu” 

Bu arada Bahçelievler Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, konuşmacılara birer plaket verdi.