Fazla su içmek tehlikeli mi?

Uzmanlar erkek ve kadınların kararında su içmeleri gerektiğini söyledi. Buna göre erkekler günde 2.5 Litre, kadınlar ise 1.5 litre su içmeleri yeterli

SAĞLIK 23.10.2023 11:44:00 0
Fazla su içmek tehlikeli mi?

İnsan sağlığına iyi geldiği düşünülerek rastgele ve herhangi bir hekim başvurmadan fazlaca içilen su sağlığınızı bozabilir. Her şeyde olduğu gibi su tüketiminde de azı olduğu gibi fazlası da vücuda zarar verebiliyor. Fazla su tüketiminin zararlarına ilişkin uzmanlar, sodyum oranını düşüreceği için su zehirlenmesine sebep olabileceğini aktardı. Suyun az tüketilmesinde olduğu gibi fazla tüketiminde de bazı sağlık problemleriyle karşılaşıldığına dikkat çeken Uzmanlar, sağlıklı erkeklerin günde 2 buçuk, kadınların ise 1, buçuk ile 1,75 litre su içmesi gerektiğini paylaştı.

‘SUYUN AZI DA ÇOĞU DA ZARAR’

Az ya da çok su tüketiminin kişiden kişiye değişebildiğini söyleyen uzmanlar, mevsimin ısı ve nem oranı, fazla tuzlu-şekerli gıda tüketimi, böbrek fonksiyonunda bozukluk olup olmadığının vücudun su ihtiyacını belirleyen faktörler olduğunu belirtti. Uzmanlar normalin üzerinde su içilmesinin vücuttaki dengenin bozulduğunu dile getirdi. Zayıflamak için gelişigüzel su içilmesini de doğru bulmadıklarını sözlerine ekledi.