İstiklal Marşımız 103. yaşında

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 103. Yıldönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy da anıldı

EĞİTİM 16.03.2024 11:48:00 0
İstiklal Marşımız 103. yaşında

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Anma Programı 103. Yıldönümü Bahçelievler’de törenlerle kutlandı. 

Bahçelievler Kaymakamlığı ve Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen program Şehit Mahir Ayabak İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleşti. Bahçelievler Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürü Serkan Gömce, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler programda yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan programda Sinevizyon gösterisi, Oratoryo, Tiyatro, Koro gösterileri yapıldı. 

‘ALLAH BİR DAHA BU MİLLETE İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN’

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, öğrencilere Ankara’daki Tacettin Dergahı ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un kabrini ziyaret etmelerini istedi. Çıkrıkçı, “Zor şartlar altında milli mücadele savaşı veren Kahraman Türk Milleti’ne armağan olarak yazılan İstiklal Marşımız bizim her şeyimiz. Allah bir daha Türk milletine böyle bir marş yazdırmasın” diye konuştu. Programın sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.