Özel Penguen Anaokulu’nda biri satıcı biri alıcı oldu

Özel Penguen Anaokulu çocukları Yerli Malı Haftası’nda Türk menşeili ürünleri öne çıkardı. Çocukların bazıları satıcı, bazıları da müşteri rolüne girdi

EĞİTİM 27.12.2023 13:15:00 0
Özel Penguen Anaokulu’nda biri satıcı biri alıcı oldu

Özel Penguen Anaokulu öğrencileri, ‘Yerli Malı Haftası’ çeşitli etkinliklerle kutladı. Evlerinden getirdikleri yerli ve yöresel ürünleri arkadaşlarıyla paylaşan çocuklar, öğretmenlerinin gözetiminde tüketti. Pazar tezgâhı kurulan Yerli Malı Haftası’nda bazı öğrenciler satıcı, bazı öğrenciler ise müşteri olup (drama) empati yeteneğini geliştirdi. Çocuklar pazarda alışveriş yaparken satıcıya, ‘Yerli mi, ithal mi?’ diye sordu. Bu alışverişlerde cüzdanlarından çıkardıkları kuponlar kullanıldı. Alışveriş sırasında çocuklar 869 barkotlu Türk menşeili ürünleri tercih etti. Çocuklar öğrendiklerini drama, şiir, tekerleme, şarkılar ve sanat etkinlikleri ile pekiştirdi. Evlerine dönen çocukların mutluluğuna anne ve babaları da ortak oldu.

‘YERLİ MALI HAFTASI’NI UNUTMADIK’

Özel Penguen Anaokulu Yöneticisi Engin Öder, “Yerli Malı Haftası’nda çocuklarımıza Türk mallarının önemini anlattık. Tutumlu ve paylaşımcı olmayı öğrettik. Farkındalık oluşturduk. Çocuklarımız hem eğlendi, hem öğrendi. Anaokulu olarak çeşitli etkinliklerimiz devam ediyor. Emeği geçen öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bizler, Özel Penguen Anaokulu olarak güçlüyüz, geleceğe umutla bakıyor ve hazırlanıyoruz” dedi.