’15 Temmuz bir daha yaşanmasın’

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin 7. Yıldönümü, Bahçelievler’de anıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, Türk vatandaşlarını uyanık olmaya davet etti

EĞİTİM 15.07.2023 16:26:00 0
’15 Temmuz bir daha yaşanmasın’

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 7. Yıldönümünde Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü anma programı gerçekleştirdi. Şehit Mahir Ayabak İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, Siyasi Parti Temsilcileri, Bürokratlar, Muhtarlar, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Şehitler Mahir Ayabak ve Mehmet Karaaslan’ın yakınları katıldı. 

ŞEHİT YAKINLARINA ÇİÇEK VERİLDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda günün anlam ve önemine binaen önemli konuşmalar gerçekleştirildi. 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve darbe girişimi başarılı olsaydı yapılacaklar video konferansta gösterildi. Şehit Mahir Ayabak ve Mehmet Karaslan’ın yakınlarına da birer çiçek takdim edildi.

‘HALKIMIZ HER ZAMAN UYANIK OLSUN’

Ev sahibi olarak programın açılış konuşmasını yapan Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı şunları söyledi: “Darbe Girişimi’nin üzerinden 7 yıl geçti. 251 şehit verdik. 2 bin 491 Gazimiz var. Yaşananlar ise hâlâ hafızalarda. 15 Temmuz gecesi annesine babasına kurşun sıkan, kendi Meclisi’ni bombalayan, kendi halkını bombalayanları gördük. Tarihte bunun örneği bile yok. Bize bunu yapan hainler dini argümanları ve gelenek, göreneklerimizi kullanarak gerçekleştirdi. Bu tür tuzaklara karşı uyanık olmalıyız. Güçlü olmalıyız. Birlik beraberlik içinde kalmalıyız.”