1 milyon kitap kitapseverlerle buluşuyor

Bahçelievler Belediyesi 1. Ulusal Kitap Fuarına ev sahipliği yapıyor. Fuarda 70 yayın evi ve bir milyon kitap stanttaki yerlerini aldı

BELEDİYE 21.11.2022 18:48:00 0
1 milyon kitap kitapseverlerle buluşuyor

Bahçelievler Belediyesi'nin 19-27 Kasım tarihlerinde düzenlediği Bahçelievler 1'inci Ulusal Kitap Fuarı ünlü yazarlar ile kitapseverleri bir araya getirdi. Bahçelievler Kongre Merkezi'nde ilki gerçekleşen fuarda 1 milyon kitap, kitapseverlerle buluştu.  70'e yakın yayınevinin stant açtığı fuarda, eser sahipleri de imza günleri ve söyleşilerde okurlarıyla buluştu. Her gün 09.00-19.00 saatlerinde açık olacak fuarın açılış töreni yapıldı. Fuarın açılış gününde yazar Pelin Çift ile Erhan Altunay söyleşi gerçekleştirdi.

 Açılışta konuşan Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, "Bugün kitap fuarımızın açılışını hep birlikte gerçekleştirdik. Buraya 1 milyon kitap geldi. Ama Bahçelievler'in nüfusu, 650 bin civarında. Toplam 1 milyon kişinin başka yerlerden de geldiğini düşünürsek tam 1 milyon kişiyle kitaplarımızı buluşturmuş olacağız. Tabii bu minimum hedefimiz" açıklamasını yaptı.

"GENÇLERE ÜCRETSİZ ULAŞIM İMKANI SUNUYORUZ"

Amaçlarının özellikle çocuklar ve gençlere kitap okuma bilincini aşılamak olduğunu da belirten Bahadır şunları söyledi: "Belki şu ana kadar gazete, ellerine bile değmedi. Dijital platformlardan izlediler her şeyi. Ama kitabı sadece dijital alanlardan değil, kitabın o kokusunu alarak da okumalarını sağlamak istiyoruz. Özellikle ayrı yedi noktamızdan ücretsiz servislerimizle saat başı, bu fuara ulaşımı sağlıyoruz. Tüm gençlerimizi, yetişkinlerimizi, tüm İstanbul'u buraya davet ediyoruz. Öte yandan Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu'nun kuruluşunun 60. yılı vesilesiyle kitap fuarı etkinlik alanında açılan 'Tematik Pullar Sergisi' de' pul meraklıları tarafından fuar süresince gezilebilecek. Mutlaka gelenlerin pul sergisini de gezmesini öneririm." 

FUARA GELECEK OLAN YAZARLAR

"20 Kasım; Erdal Çakıcıoğlu, Gülten Doğruyol İncesu, Savaş Barkçin, Saniye Bencik Kangal. 21 Kasım; Bekir Develi, Alişan Kapaklıkaya. 22 Kasım; Sıtkı Aslanhan. 23 Kasım; Arif Tuncer Avcı, Tufan Gündüz, Merve Gülcemal. 24 Kasım; 1100+20:00, Bahadır Yenişehirlioğlu. 25 Kasım; Mine Sota, Hayati İnanç. 26 Kasım; Serdar Tuncer, Mete Yarar, Erdal Çakıcıoğlu, Gülten Doğruyol İncesu. 27 Kasım; Arif Tuncer Avcı, Hatice Kübra Tongar, Ahmet Şimşirgil."