30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen yaz spor okulları kapanış programı, kortejler ve konserlerle 100.yıl coşkusu doruğa çıktı. Gün, sanatçı Tuğçe Kandemir’in muhteşem performansıyla son buldu

BELEDİYE 2.09.2022 12:00:00 0
30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı Bahçelievler’de coşkuyla kutlandı. Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunma başlayan tören 30 Ağustos Zafer Turnuvası ve Yaz Spor Okulları Kapanış Töreniyle sona erdi.

Bahçelievler Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortak düzenlediği Yaz Spor Okulları Kapanış Töreni’ne İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Fatih Tuna, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, “Geleceğimiz olan ama aslında bugünümüz olan gençlerimiz, çocuklarımız hepiniz hoş geldiniz. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılı hepimize kutlu olsun. Yaklaşık 10 yıl süren Osmanlı’nın esaretinden zafere, kurtuluşa, özgürlüğe, demokrasiye ve onun sonucunda da Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarıyla yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin kapıları açıldı” dedi.

Yaz dönemi boyunca yaklaşık 20 branşta 7 bin öğrenciye ücretsiz eğitim sağladıklarını belirten Başkan Bahadır, ilçedeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine 400’er lira kırtasiye yardımı sağlanacağını ve üniversiteyi kazanan Bahçelievlerli gençlere geçen yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite harçlıklarını nakit olarak verileceğini belirtti.

SPORCULAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Şehit Mustafa Özel Spor Kompleksi’nde düzenlenen programa Bahçelievler Belediyesi’nin yaz dönemi boyunca 20 farklı branşta ücretsiz eğitim verdiği öğrenciler tüm faaliyetlerin final müsabakalarını gerçekleştirdi. Programda öğrencilerin kortej yürüyüşünün ardından gösteri grupları performanslarını sergiledi. Dereceye giren öğrencilere madalya ve ödül töreni ile birlikte tören sona erdi.

COŞKU KORTEJ VE KONSERLE SÜRDÜ

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümünde Bahçelievler'de 30 Ağustos korteji düzenlendi. Kortejde nostaljik araçlar, kutlama bandosu yer alırken vatandaşlar da Türk bayraklarıyla korteje eşlik etti.  Kortejin ardından kutlamalar sanatçı Tuğçe Kandemir’in Milli Egemenlik Parkı’nda verdiği konserle devam etti.

Bahçelievler Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sanatçı Tuğçe Kandemir seyircilere dinlenme rekorları kıran parçalarıyla unutulmaz bir gece yaşattı.