3 ton çiğ köfte saatler içinde tükendi

Bahçelievler Belediyesi, Çiğ Köste Festivali düzenledi. Festival de Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, kendi elleriyle çiğ köfte yoğururken, türkücü Latif Doğan da eserlerini seslendirdi

BELEDİYE 20.11.2021 20:17:00 0
3 ton çiğ köfte saatler içinde tükendi

Bahçelievler Belediyesi, ülkemizin geleneksel lezzetlerini vatandaşlarımızla buluşturmayı sürdürüyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizin vazgeçilmez lezzeti için Bahçelievler Belediyesi ev sahipliğinde ‘Çiğ Köfte Festivali’ düzenlendi. Etkinliğe ilgi yoğun oldu. Yaklaşık 15 bin kişinin yer aldığı festivalde 3 ton çiğ köfte dağıtıldı. Bahçelievler Belediyesi ve Çiğ Kötfeciler Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen programda Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, kendi elleriyle çiğ köfte yoğurdu. Başkan Bahadır, daha sonra vatandaşlara çiğ köfte ikram etti. Festival kapsamında 20 usta, çiğ köfte ile Çanakkale Köprüsü maketi hazırladı. Sahnenin önünde sergilenen maket vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Programda Adıyaman Harfane Sıra Ekibi yöresel türküleri seslendirdi. Sevilen sanatçı Latif Doğan ise etkinlikte çiğ köfte eşliğinde sevilen parçalarını seslendirdi.              

EN İYİ ÇİĞ KÖFTEYİ YOĞURMA YARIŞI

Festival kapsamında ‘En İyi’ ve ‘En çok Çiğ Köfte Yeme’ yarışmaları düzenlendi. Birbirinden maharetli çiğ köfte ustaları lezzet yarışında ipi göğüslemek için yarıştı. En hızlı çiğ köfte yeme yarışmasında 20 dilim çiğ köfteyi en kısa sürede yiyen Orhan Kaplan'a 10 kilo, diğer yarışmacılara ise 1'er kilo çiğ köfte hediye edildi. En iyi çiğ köfte yoğurma yarışmasında ise Şeyhmus Yalçın birinci olarak 10 kilo çiğ köfte kazandı.               

“KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, etkinlikte yaptığı konuşmada her bölgeye özel festivaller düzenlediklerini kaydetti. Daha önce Karadeniz Bölgesi için ‘Hamsi Festivali’ yaptıklarını ifade eden Bahadır, “Vatandaşlarımız güzel kültürlerini kaybetmesinler istiyoruz. Türkiye bir mozaik, her yöreden insan ilçemizde yaşıyor. Birbirimizin kültürünü öğreniyoruz, beraber yaşıyoruz Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'ndeki insanların sohbetinde, sofrasında mutlaka olan, tarihi Mezopotamya'ya uzanan çiğ köfteyi festival haline getirdik” dedi.