Bahçelievlerspor’dan şampiyonluk şovu

Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) yükselen Bahçelievlerpor, 38 yıllık hasreti sona erdirdi. Süper Amatör Lig Klasman Grubu son maçından sonra ilçe turu atan Kaplanlar, taraflı tarafsız herkesi mest etti

SPOR 30.04.2022 12:38:00 0
 Bahçelievlerspor’dan şampiyonluk şovu

TFF Süper Amatör Lig Klasman B Grubu’nda mücadele eden Bahçelievlerspor, Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) adını yazdırdı. 2022-2023 futbol sezonunda BAL’da oynayacak olan Yeşil-Beyazlılar, şampiyonluğu üstü açık bir otobüsle şehir turu atarak kutladı.

‘ŞAMPİYONA SEVGİ GÖSTERİSİ’

Hasan Doğan Spor Kompleksi önünden başlayan kortej; Kemal Sunal Caddesi, Fetih Caddesi, Adnan Kahveci Bulvarı, Talatpaşa Caddesi, E-5 Şirinevler Yanyol, Yıldırım Beyazıt Caddesi, Zafer Mahallesi Halit Ziya Uşaklıgil Caddesi, Atatürk Caddesi, Prof. Dr. M.Nevzat Pisak Caddesi’nde son buldu. Kutlamalar iftar yemeğiyle sona erdi. Kortejde Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, Bahçelievlerspor Kulübü Başkanı Levent Dilaver, Yönetim Kurulu, Teknik Heyet ve futbolcular yer aldı.

‘KARNAVAL HAVASINDA KUTLAMA’

Şehir turunda halkı selamlayan Bahçelievlerspor’a vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Kortej boyunca meşaleler yakıldı, kornalar çalındı ve karnaval havasında bir gün yaşandı.

’38 YIL SONRA GELEN MUTLULUK’

Üstü açık otobüs Türk bayrağı ve Bahçelievlerspor bayrağıyla süslenirken, kortej boyunca da vatandaşlara bayrak dağıtıldı. 38 yıl sonra BAL’a çıkan Bahçelievlerspor’a, Motorize Zabıta Ekipleri de eşlik etti. Bahçelievlerspor ve Trabzonspor’un 38 yıl sonra aynı sezonda mutlu sona ulaşması büyük bir tesadüf olarak istatistiklere yansıdı. Bahçelievlerspor Kulübü Başkanı Levent Dilaver ve Yönetim Kurulu’nun birçoğunun Trabzonlu yöneticilerden oluşması nedeniyle de merhum sanatçı Kazım Koyuncu’nun ‘Uh aha Trabzon’ fon müziği de gerek maçlarda gerekse kutlamalarda çalındı.

‘İSTATİSTİKLERDE DE ŞAMPİYON’

Süper Amatör Lig 3. Grup’ta 20 maça çıkan, 16 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan, rakip ağlara 58 gol atan ve kalesinde 15 gol gören Kaplanlar, Süper Amatör Klasman B Grubu’nda da 8 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti. Rakip ağlara 12 gol atan, Bahçelievlerspor kalesinde 10 gol görerek BAL’a adımı attı.

‘LİGİN KRALI ZEREN, KLASMANIN KIRALI KÜPELİ’

Süper Amatör Lig 3. Grup’ta Yeşil-Beyazlılar’da Hasan Zeren 18 gol attı. Klasman B Grubu’nda ise en çok gol atan isim de Samet Küpeli (4) oldu.

‘TEKNİK EKİPTEN TARİHİ BAŞARI’

Bahçelievlerspor’u çalıştırdığı ilk sezonda şampiyonluğa ulaştıran Teknik Direktör Serdar Hoşhan’ın pasa dayalı oyun sistemi başarıyı getirdi. Sportif Direktör Gürkan Soysal’la koordineli çalışan Hoşhan, yeni sezonda da aynı başarıyı tekrar etmek istiyor.

‘SERDAR HOCA’YA KARAVELİ KANCASI’

Hoşhan’ı İFA ile oynanan son Süper Amatör Lig Klasman Grubu maçında Beşiktaş’ın eski Teknik Direktörü Önder Karaveli de izledi. Karaveli’nin önümüzdeki sezon 1. Lig’de bir takımla anlaşacağı ve Serdar Hoca’yı da ekibine dahil etmek istediği öğrenildi.  

‘7 AYLIK ŞAMPİYONLUK HİKAYESİ’

Bahçelievlerspor Kulübü Başkanı Levent Dilaver, başarının hikayesini anlatarak, “7 ay içerisinde hem Süper Amatör Lig hem de Süper Amatör Lig Klasman Grubu’nda başarılar elde ederek bir üst lige adım attık. Rabbime şükürler olsun ki, işlerimiz yolunda gitti. Teknik ekibime, futbolcu kardeşlerime, Bahçelievler Kaymakamı İlker Arıkan’a, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır’a, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı’ya, Bahçelievler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Yılmaz Ordu’ya, Kulüpler Birliği Başkanı Ayhan Kalkan’a, siyasi parti ilçe başkanlarımıza, Belediye Meclis Üyelerimize, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Temsilcilerine, Bahçelievler’de Amatör Spor Kulüp Başkanlarına ve bizi yağmur, çamur demeden yürekten destekleyen taraftarlarımıza, Yerel Basınımızın güzide temsilcilerine sonsuz teşekkür ederiz. Yeni sezonda bizi desteklemeye devam edin” dedi.

‘MUTLAK SURETTE TESİSLEŞMELİYİZ’

Dilaver, Bahçelievlerspor’a bir tesis kazandırmak için planlamalar yaptıklarını, yetkili ve etkili isimlerden destek istediklerini sözlerine ekledi.

‘YENİ SEZONDA DA ŞAMPİYONLUK İSTİYORUZ’

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır da “Öncelikle Bahçelievlerspor’u tebrik ediyorum. Sahada mücadele veren futbolcu kardeşlerimi, teknik ekibi, tribünde onlara güç veren kulüp başkanı Levent Dilaver’i ve yönetimini de kutluyorum. Bahçelievlerspor’un bir üst lige çıkması ilçemize değer katmıştır. Göreve geldiğimiz günden bugüne gerek futbol gerekse diğer spor dallarında başarılar elde edilmesi için kulüplerimize destek sağlıyoruz. Ben de bir dönem Davutpaşaspor’da futbol oynadım. Halen judo sporuyla da ilgileniyorum. Spor bir yaşam tarzı olmalı. Biz insanımızın her yaşında spor yapmasını arzu ediyoruz. Futbolcu kardeşlerimiz sportif başarı elde ederek gençlerimize rol model oldular. Şehir turu atarken de bunu bizzat gördük. Bahçelievler halkı da camlara, balkonlara çıkarak sevincimize ortak oldular.  Sizler de anı defterinize bir not bıraktınız. Biz de bundan sonra Belediye olarak Bahçelievlerspor’a desteklerimizi artıracağız. Önemli olan her sezon bir üst lige adım atabilmek. İstanbul’un ilçeleri Ümraniye, Pendik başarılarıyla bize örnek olmalı. Yeter ki bilimsel çalışalım” ifadelerini kullandı.