‘Amatör Spor Kulüpleri’ne yapılan yardımlara onay verdik’

‘Amatör Spor Kulüpleri’ne yapılan yardımlara onay verdik’

Bahçelievler Belediyesi’nin gerçekleşen Temmuz Ayı Olağan Meclis toplantısında amatör spor kulüplerine yapılacak Ayni ve Nakdi yardımlara CHP’den onay çıktı. Belediye Başkanı’na ise yetki verilmedi

 

Bahçelievler Belediyesi, Temmuz Ayı Olağan toplantısında İlçede yer alan Amatör Spor Kulüplerine yapılacak Ayni ve Nakdi yardıma CHP Meclis Grubu’ndan Belediye Başkanına yetki onayı  çıkmadı. Kulüplere yapılacak ayni ve nakdi yardıma ‘Evet’ diyen CHP Grubu, yardımların eşit dağıtılmasını istedi. 

CHP Belediye Meclis Üyesi ve Spor Komisyonu Başkan Vekili Feridun Aykut, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır’a neden onay vermedikleriyle ilgili şunları söyledi: “İlçemizde 13 tane amatör spor kulübü var. Bunun dışında da diğer branşlarda faaliyet gösteren kulüplerimiz mevcut. Bu değerli kulüplerimizin yeni sezonda başarılar elde etmesini canı gönülden istiyoruz. Ayni ve Nakdi yapılacak yardımlara asla karşı değiliz. Sporun, sporcunun her zaman yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Sadece tek istediğimiz yardımların kimlere verildiğini bilmektir. Yardımların kimlere ne şekilde gideceğini bilmediğimiz için Başkana yetki onayı vermedik. Bunu bilmek de en doğal hakkımız."  

‘BAŞKAN BİZİ YUHALATTI’

“A Milli Takımımızın, Hollanda ile oynadığı Avrupa Futbol Şampiyonası Çeyrek Final maçı öncesi Milli Egemenlik Parkı’nda dev bir ekran kuruldu. Burada maç arası kürsüye çıkan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, ‘CHP’liler amatör spor kulüplerine yapacağımız yardımlara engel oluyor. Onlara rağmen yapacağız’ diyerek futbolseverlere bizi yuhalattı. Başkanın bu tavrını hiç hoş karşılamadık. Doğru bir yaklaşım değildi. Çünkü A Milli Takım hepimizin ortak değeridir. Halkımızın şunu bilmesini istiyoruz ki, biz Ayni ve Nakdi yardıma karşı çıkmadık. Onayladık. Sadece Başkana bu parayı nasıl dağıtacağını sorduk. O da sorularımızı yanıtsız bıraktı.  Bizim buradaki tek amacımız Ayni ve Nakdi yardımın kulüplere eşit dağıtılmasıdır."