Ampute Milli Takım tarih yazdı

Üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu olarak tarihe adını altın harflerle yazdıran Ampute Futbol Milli Takımımız, büyük bir başarıya imza attı.

SPOR 30.09.2021 12:53:00 1
Ampute Milli Takım tarih yazdı

Ampute Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye, İspanya’yı 6-0 yenerek üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaştı. Polonya'nın Krakow kentinde düzenlenen turnuvanın finalinde Ay-Yıldızlı ekibimiz finalde İspanya'yla karşılaştı. Ampute Milli Takımımızın gollerini Ömer Güleryüz (3), Kemal Güleş (2) ve Rahmi Özcan kaydetti. 2017 yılında İstanbul’da düzenlenen şampiyonada da ipi göğüsleyen Türkiye, bu sonuçla tarih yazdı.

ÇAKMAK: KUPA TÜRK MİLLETİ’NE ARMAĞAN OLSUN

Ampute Milli Takım Teknik Direktörü Osman Çakmak, böyle bir başarıyı yakaladıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Bu çocuklardaki heyecanı, coşkuyu, azmi bir kez daha gördük. Bu ülke çocuklarına sahip çıktı. Biz de bu sevgiyi karşılıksız bırakmadık. Avrupa şampiyonluğumuz Türk milletine armağan olsun. Bu çocukları yetiştiren annelerin ellerinden öpüyorum. Gerçekten Türkiye olarak çok zorlu süreçlerden geçtik. Pandemiydi, sel felaketleriydi, yangınlardı, depremlerdi. Milletimizin bir nebze olsun yüzünü güldürdüysek ne mutlu bize. 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacağız. Şunu da söylemek istiyorum; bu ev sahipliği için sponsora ihtiyacımız var. Her şeyi devletten beklemeyelim.” diye konuştu.

TURNUVANIN EN DEĞERLİ FUTBOLCUSU: ÖMER

Şampiyonada en değerli futbolcu seçilen Ömer Güleryüz ise duygularını şu sözlerle ifade etti: “Ülkeme böyle bir başarıyı yaşattığımız için sevincimiz kelimelerle anlatılmaz. Bu takıma emeği geçen herkesi kutluyorum. Durmadan çalışmalara devam etmeliyiz. 2022 Dünya Şampiyonası’nda da bayrağımızı dalgalandırmak istiyoruz.” dedi.

AMPUTE FUTBOL NE DEMEK?

Ampute, tıbbi bir terimdir. Bazı sebepler neticesinde veya bir kaza sonucunda bir uzvunu kaybetmiş kişilere Ampute denir. Ampute Futbolu ise 7 kişiden oluşur. Oyuncuların tek bacağı Ampute edildiğinen dolayı koltuk değnekleri kullanılır. Kalecilerin ise üst kısmında Amputasyon bulunmaktadır. Her takım 1 kaleci ve 6 oyuncudan oluşur. Kaleciler tek kolludur. Karşılaşmalar 25’şer dakikalık iki devreden oluşur. Taç atışı ayakla yapılır. Ofsayt kuralı yoktur. Her iki devrede de takımların birer mola hakkı mevcuttur. Oyuncu değiştirmede sınır yoktur. Kaleciler oyun oynanırken ceza sahasını terk edemezler.