Anadolu Efes’in kupası anıtlaştı

2020-2021 sezonunda Avrupa Ligi şampiyonu olan Anadolu Efes’in kupası Bahçelievler’de anıtlaştırıldı

BELEDİYE 18.05.2022 13:31:00 0
Anadolu Efes’in kupası anıtlaştı

Türkiye’yi uluslararası organizasyonlarda başarıyla temsil eden spor kulüplerinin elde ettiği başarıları anıtlaştırmaya gelenek haline getiren Bahçelievler Belediyesi, Anadolu Efes’in 2020-2021 kazandığı Euroleague Şampiyonluğu kupasının heykelini dikti. Talatpaşa Bulvarı’nda bulunan Koraç Kupası Meydanı’ndaki açılışa Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan, Anadolu Efes Coachu Ergin Ataman ve bazı Anadolu Efesli basketbolcuların yanı sıra Lacivert-Beyazlı kulübe gönül vermiş taraftarlar katıldı.

‘ANADOLU EFES TARİH YAZDI’

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Bahçelievler Belediyesi’ne teşekkür ederek, “İnanıyorum ki bu anıt Anadolu Efes’e bu sene oynayacağı Final-Four’da itici bir güç olacaktır. Sporda sembol başarılar gelecek nesiller için de örnek teşkil edecektir. Anadolu Efes basketbola büyük hizmetler vermiştir. Çocuklarımıza basketbolu sevdirmiştir. Elde ettiği başarılarla önemli bir kulüp haline gelmiştir. 12 Dev Adam’ın oluşumunu Anadolu Efes’in 1996 yılında kazandığı Koraç Kupası ateşlemiştir. Anadolu Efes’in başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu.

‘ANADOLU EFES ANITI BİZİ GURURLANDIRDI’

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır da kupa anıtıyla lgili şunları söyledi: “Euroleague şampiyonu olan Anadolu Efes’in kupasını Bahçelievler’de anıtlaştırmanın onurunu yaşıyoruz. Bugün tarihi bir gün. Bu tarihi günü bizzat yazan kahramanlarımızla beraber olmak ve bu anı paylaşmak gurur verici. Türk basketbolunun güzide takımı, övünç kaynağımız bayrağımızı dalgalandıran Anadolu Efes’i şampiyonluğundan dolayı kutluyor, bu yıl da aynı başarıyı tekrarlamasını diliyorum.”

Bu arada Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan da bu kupa anıtını tüm basketbolseverlere armağan ettiğini söyledi.