Arda Güler’i keşfeden Yetenek Avcısı Bahçelievler’de

Türk futboluna Arda Güler’i kazandıran Yetenek Avcısı (Şef Scout) Serhat Pekmezci, Bahçelievler Soğanlı Olimpiksporlu çocuklarla bir araya gelerek tavsiyelerde bulundu

SPOR 11.02.2023 16:14:00 0
Arda Güler’i keşfeden Yetenek Avcısı Bahçelievler’de

Oyuncu Gözlemcisi (Şef Scout) Serhat Pekmezci, Bahçelievler Soğanlı Olimpikspor altyapısında eğitim alan çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi. Pekmezci, Türk futbolu ve Arda Güler’le ilgili çarpıcı açıklamalar yaparak şunları dile getirdi: “Çocuklarımızı hatalarıyla sevmeliyiz. Onları yapamadıklarına yönlendirmeliyiz. Yapamadıkları şeyleri eleştirmek yerine cesaretlerinden dolayı teşvik etmeliyiz. Bildiğiniz gibi Almanlar futbola çok yatkın değillerdir. Ama son 20 yılda Almanya’yı Alman olmayan yıldızlar turnuvalarda başarıdan başarıya koşturmuştur. Bunlara da en büyük örnek Jamal Musiala, İlkay Gündoğan ve Mesut Özil’dir. Almanların en büyük özelliği ise sabırla, inatla, çalışarak sonuca varmalarıdır. 

“ARDA GÜLER’İ FENERBAHÇE’YE BEN KAZANDIRDIM”

Arda Güler’in A Milli Takım’da oynamasıyla beraber Türk futbolunda zincirleri kırdığımıza inanıyorum. Çünkü özel bir yetenek. Arda Güler’i ilk gördüğümde ‘Aradığım yetenek bu’ dedim. Sempatikliğiyle, aile yaşantısıyla, hedefleri somut bir şekilde önüne koymasıyla beni etkiledi. Ben Arda’yı Fenerbahçe’ye önerdiğimde bana, ‘Gençlere önem vermiyorlar’ dediler. Ben de onları ‘Bugüne kadar Serhat Pekmezci ile çalışmadılar’ diye cevap verdim. Fenerbahçe Akademi Direktörü, Sportif Direktörü, A takımda altyapıyla ilgilenen yöneticilere Arda ile ilgili rapor sundum. Ancak kendilerinden somut bir yanıt alamadım. Daha sonra Başkan Ali Koç’a bir şekilde ulaştım ve iddialı mesajlar yazdım. Kendisi de bana olumlu dönüş yaptı ve Arda’yı Fenerbahçe’ye kazandırdık.”

“HER FUTBOLCU MESSİ GİBİ OLSUN İSTİYORUZ”

“Ben her çocuğun özel bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Gittiğimiz kulüplerde ve akademilerde kaç branşınız var diye sormadım. ‘Kaç çocuğa eğitim veriyorsunuz’ diye sordum. Bir de her yetenekli çocuğu 10 numara ve santrfor zannediyoruz. Yani bunların beş kişiyi çalımlamasını bekliyoruz. Hepsini birer Messi gibi olmasını istiyoruz. Aslında bu yüzden takımlar şu anda sağ bek, sol bek, stoper ve orta saha gibi birçok mevkilere oyuncu bulamıyor. Bizler maç kazanan değil, oyuncu kazanan antrenörlerle projeler yapmak istiyoruz.”

“MUCİZELER KÜÇÜK BİR ADIMLARLA BAŞLAR”

“Türk futbolu önemli bir eşiğin yamacında. Bildiğiniz gibi en uzun yolculuklar küçük bir adımlarla başlar. Allah’ın annesine babasına emanet ettiği çocukları bizler seversek mucizeler gerçeğe dönüştürebiliriz. Çocuklara inancımız ve güvenimiz sonsuz olmalı. Onları çok sevmeliyiz. Ben onları çok seviyorum. Yeteneklerine inanıyorum. Keşfediyorum. Tüm profesyonel takımlara öneriyorum. Ayrıca aile yaşantısı iyi olan ve iyi beslenen çocukları tercih ediyoruz. ”

SUAT ŞAHİN’DEN TFF’YE ÇAĞRI! 

Bahçelievler Soğanlı Olimpikspor Altyapı Koordinatörü Suat Şahin şöyle konuştu: “Bugün değerli arkadaşım yetenek avcısı Serhat Pekmezci’yi çocuklarımızla ve aileleriyle buluşturdum. Biz küçük yaştaki oyuncuları, büyük yaştaki kategorilerde oynatarak başarılı olan bir kulübüz. Türk futbolunda antrenörler yetenekli oyuncular kazanmak yerine, maçı kazanmayı tercih ediyorlar. Onlar da haklı. Çünkü mağlubiyetlerde teknik direktörlerin görevine son veriliyor. Bir de antrenörlerin en büyük hatası, oyuncuların yeteneğinden çok fiziklerine bakmalarıdır. Türkiye Futbol Federasyonu, U11 ile U19 arasındaki kategorilerde yılda 14 veya 15 maç planlıyor. Bu da yeterli olmuyor. Biz bu açığı özel turnuvalara katılarak kapatıyoruz. En çok üzüldüğüm nokta ise futbol okullarında eğitim alan tüm çocuklara lisans çıkartmamak. Çünkü sadece yetenekli olanlara lisans çıkartılıyor. Bu da çocukların hayallerini yerle bir ediyor.”