Askerlik arkadaşlığı dostluğa dönüştü

Kıbrıs  Lefkoşa 28. Zırhlı Alay Tank Taburu Karargah Bölüğü’nde 1988-1990 yılları arasında askerlik yapan Er,Erbaş, Subay ve Astsubayların dostluğunu yıllar eskitemedi

YEREL 23.10.2023 11:50:00 0
Askerlik arkadaşlığı dostluğa dönüştü

1988-1990 yılları arasında Kıbrıs  Lefkoşa 28. Zırhlı Alay Tank Taburu Karargah Bölüğü’nde askerlik yapan Er, Erbaş, Subay ve Astsubaylar, geleneksel buluşmalarını sürdürüyor. 33 yıldır birbirlerinden kopmayan asker arkadaşları geçmiş günlerdeki anılarını unutmuyor. İyi günde kötü günde birbirlerinin yanında olan asker arkadaşları İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Balıkesir gibi illerde de geleneksel buluşmalar tertipliyor. Buluşmalara eşleri ve çocukları da eşlik ediyor. Dostluk ve arkadaşlık bağlarını güçlü tutan isimler, bu geleneği devam ettirmek istiyor.

33 YILDIR BİTMEYEN DOSTLUK

Grup üyelerinden Şirinevlerspor Kulübü Altyapı Antrenörü Erdal Şükrü Oğuz, “33 yıldır asker arkadaşlarımızla beraber iletişim halindeyiz. Her yıl bir araya geliyoruz. Buna vesile olan Birol Günaydı oldu. İlk başlarda 9-10 kişilik bir gruptuk. Zamanla bu sayımız arttı. İyi günde kötü günde birbirimizin yanında oluyoruz. Hasbihal ediyoruz. Hasret gideriyoruz. Her buluşmamızda asker anılarımız aklımıza geliyor. O günleri yad ediyoruz. Bu dostluğun ebedi sürmesini arzuluyoruz. Aramızdan ayrılan ve ebediyete intikal edenlere Allah’tan rahmet, hasta olup şifa bekleyenlere de sağlıklar diliyoruz.” diye konuştu.