Aykut: Kadınlar baş tacımızdır

İstanbul Tüm Muhtarlar Federasyonu Başkanı (TÜMFED) ve Bahçelievler Siyavuşpaşa Mahalle Muhtarı Selami Aykut, kadınların hayatımızda önemli bir yere sahip olduğunu söyledi

KADIN 8.12.2022 15:28:00 0
Aykut: Kadınlar baş tacımızdır

İstanbul Tüm Muhtarlar Federasyonu  (TÜMFED) Başkanı ve Siyavuşpaşa Mahalle Muhtarı Selami Aykut, ‘5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’ dolayısıyla bir bildiri yayınladı. Kadınların öneminden bahseden Aykut, şöyle konuştu:  “5 Aralık Dünya Kadın Hakları günü ve Türkiye’de kadına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının haklı gururunu yaşamaktayız. Tüm dünyada kadın haklarının arttırılması, kadın toplum içindeki hak ettiği erkek ile eşit mertebeye her alanda ulaşmasını ve özgürlüğünü temenni ediyorum. Kadın hakları, kadınların erkeklerle eşit şekilde sahip olduğu sosyo ekonomik siyasi ve yasal haklarının tamamına denir. Her toplumda olduğu gibi Türk toplumunda da kadının önemli bir yeri vardır.  Kadın anne olarak aile ve toplum arasında bir köprü görevi görmektedir. Kadın hakları hukuki bir devlet sorunu olmaktan öte bir ahlâk ve kültür sorunudur.

‘KADINLAR OMUZLARA LAYIKTIR’

“Atatürk, ‘’Ey Kahraman Türk kadını sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye değersin ‘’ sözleri ile en anlamlı hale getirmiştir. Dünyada hiçbir milletin ben Anadolu kadınıyım fazla çalıştım, Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim diyemez. Erkeklerden kurduğumuz ordumuzun hayat kaynaklarını kadınlarımız işletmiştir.”

‘FEDAKAR KADINLARA MİNNETTARIZ’

“Çit süren, tarlayı eken, kağnısı ve kucağındaki yavrusu ile yağmur demeyip, kış demeyip cephenin ihtiyaçlarını taşıyan hep onlar. Hep o yüce fedakâr o Anadolu kadını olmuştur. Bundan ötürü hepimiz büyük bir ruh, büyük bir duygu ile kadınlarımızı şükran ve minnetle sonsuza kadar aziz ve kutsal biliriz.”

‘CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDADIR’ 

“Peygamber Efendimiz (S.A.V) ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ hadisinin muhatabı olan tüm kadınlarımıza sadece bir gün içerisinde hatırlamak doğru değil. Kadınlarımızı her zaman hatırlamak, sorunları hakkında duyarlı olarak gerekli önlemler alınmalı ve çözümler üretmeliyiz. Bu duygularla kadınların seçme ve seçilme hakları kazanmaları münasebetiyle, kadın hakları gününü kutluyor, kadınların hayatın her alanında daha güçlü bir şekilde yer alması dileğiyle saygılarımı sunuyorum”