Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır: 5 yılda neler yaptı?

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, 5 yıl içerisinde vaatlerinin yüzde 98’ini gerçekleştirmenin verdiği mutluluğu yaşadığını söyledi

BELEDİYE 23.10.2023 11:55:00 0
Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır: 5 yılda neler yaptı?

2019 yılında yapılan Yerel ve Mahalli İdareler Seçiminde Bahçelievler Belediye Başkanlık koltuğuna oturan Dr. Hakan Bahadır, vaat ettikleri projelerinin % 98’ini tamamladıklarını açıkladı. Yeni projeler ve yeni fikirlerle 31 Mart 2024 seçimlerine hazır olduklarını belirten Bahadır, yaptığı icraatları şöyle sıraladı: 

‘GENÇ DANIŞMANLARIMIZ İTİCİ GÜCÜMÜZ’

“Verdiğimiz sözlerin yüzde 98’ini gerçekleştirmenin verdiği huzur ve güvenle yolumuza devam ediyoruz. Bu süreçte en büyük motivasyonumuz Bahçelievlerli komşularımız oldu. Şu anda 5 bin kişilik gönüllü, genç ve dinamik başkan danışmanlarımız var. Gençlerin fikirlerini, projelerini önemsiyoruz. Değerli bulduklarımızı hayata geçiriyoruz.”

‘İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ PROJESİ BM’DE İLGİ GÖRDÜ’

“Dünyamızın küresel ısınma ve iklim değişikliği girdiği bir dönemde gençlerle birlikte hazırladığımız proje Birleşmiş Milletler’de (BM) büyük ilgi gördü. Sağlıkla ilgili çalışmaların karşılığını ise Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye olarak gördük. Kemal Sunal ve Talatpaşa Caddeleri üzerinde yaptığımız bisiklet yolları da bisikletseverleri mutlu etti. Bahçelievler’imizde ilk defa yaptığımız bisiklet yolları, ilkler arasına girdi.” 

‘TRAFİĞİ RAHATLATTIK, SOSYAL TESİSLERİ ARTIRDIK’

“İlçemizdeki cadde ve sokaklardaki kaldırımları yeniledik. 5 yıl içerisinde 30 kilometre uzunluğunda 66 yolumuzu yeniledik. Otopark kapasitesini 5’e katlayarak 5 bine çıkardık. Taksi duraklarını yeni görünümüne kavuşturduk. Ana Arterlerdeki trafik düzenlemelerini yaparak trafiği yüzde 50'ye varan oranlarda rahatlattık. 5 tane Sosyal Tesis (Kuleli, Zafer, Sadri Alışık, Sempati ve Konak) inşa ettik. 25 yeni park yaptık. 93 parkın ise tadilat ve bakım işlerini gerçekleştirdik.”

‘ANAOKULU AÇTIK’

“Projelerimiz arasında Belediye’ye ait Anaokulu hizmete geçirmek vardı. Eski Başkanlık binamızın altında ve Zafer Mahallesi Yıldırım Beyazıt Parkı içinde Milli Eğitim Bakanlığı onayla Fahrettin Kerim Akyazıcı Anaokulu’nu açarak hizmete sunduk. Ayrıca Şirinevler’deki Aşevi’nin üst tarafında bulunan Anaokulunu da tadilattan geçirdik. Açtığımız anaokul, ilçemizde belediye adına ilk oldu.”

‘CAMİ TUVALETLERİ ÜCRETSİZ VE HİJYEN OLDU’

“İlçemizdeki Cami tuvaletlerini ücretsiz hale getirdik. Ayrıca temizliğini de üstlendik. Bunun yanı sıra ilçemizdeki 83 devlet okulunun tuvaletlerini yenileyerek hijyen hale getirdik ve tamamının temizliğini de üstlenmiş durumdayız.”

‘PROJE ATÖLYELERİ İNŞAA ETTİK’

“Birçok akıllı projenin hayata geçirildiği Bahçelievler’de ortaokul, lise ve üniversiteli gençleri geleceğe hazırlayacak Teknoloji, Gelişim ve Girişimcilik Merkezleri açtık. Buralarda Mekatronik Atölyesi, İHA, SİHA ve Drone Tasarım ve Üretim Atölyesi, Green Box Atölyesi, Röportaj ve Çekim Stüdyosu, 3D Modelleme Atölyesi, Mobil Oyun Geliştirme Atölyesi, e-Spor Merkezi ve Girişimcilik Atölyesi yer aldı. Gençlerimiz de atölyelerimize yoğun ilgi gösterdi.”

‘KADINLARA SAHİP ÇIKTIK’

“Kadın ve Gençlik Merkezi kurduk. Kadınlara yönelik gelişim kursları açtık. Gençleri ve çocuklara yönelik eğlenceli aktiviteler tertipledik. Mesleki kurslarda çeşitli eğitimler verdik. Kadın El Emeği Festivalleri organize ettik.”

‘YAŞLI, ENGELLİ VE İHTİYAÇ SAHİPLERİN YARDIMINA KOŞTUK’

“Evde Sağlık Hizmeti’ni faaliyete geçirdik. Doktor ve hemşirelerden oluşan ekibimizle beraber İlçe sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara bakım ve rehabilitasyon hizmeti verdik. Yaşlı, bakıma muhtaç, engelli, kimsesiz komşularımız için de BAHBERBER’i faaliyete geçirdik. Evden çıkamayan bazı vatandaşlarımızı da bulundukları yerlerde tıraş ettik. Bay ve Bayan Kuaförlerimiz aktif olarak hizmet veriyor.” 

‘ÇOCUKLAR İÇİN TERAPİ ALANLARI OLUŞTURDUK’

“Bahçelievler Belediyesi Aile Destek Merkezimizi (BADEM) faaliyete geçirdik. Yetişkin, ergen ve çocuklarımız uzman psikologlar gözetiminde terapi aldı. Randevuyla hizmet veren BADEM’de çocuklar için de terapi alanları oluşturuldu.”

‘BADE’MİZ YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR’ 

“Bahçelievler Aile Destek Evi’miz (BADE) alan el ile veren el arasında köprü görevi görmeye devam ediyor. Burada sıfır tekstil malzemeleri bulunuyor. Bağışlanan ikinci el eşyalar ise temizlendikten sonra yardıma muhtaç kişilere veriliyor.” 

‘SPORU HEP DESTEKLEDİK’

“Sporun Başkenti Bahçelievler’imizde Yaz ve Kış Spor Okullarını yaygınlaştırdık. 19 ayrı lokasyondaki tesislerde Yüzme, Voleybol, Basketbol, Kickboks, Olimpik Okçuluk, Atletizm, Güreş, Tekvando, Satranç dallarında spor eğitimleri verdik. 250 bin çocuğumuz buralarda hem spor yaptı, hem de sporun inceliklerini öğrendi. İlçemizdeki Amatör Spor Kulüplerine olan desteğimiz hep devam etti. Kulüplerimize ayni ve nakdi yardımlar sağladık. Onlar da sunduğumuz olanaklar sayesinde çeşitli dereceler elde edildi. Ve yüzümüz güldü.”

‘ENGELLİLERİ MUTLU ETTİK’

“Engelsiz Yaşam Merkezimizde özel gereksinimli bireylerin hayatına dokunduk. Onlara Yüzme, Masa Tenisi, Jimnastik, Boccia, Basketbol, Atıcılık, Dart, Okçuluk ve Futbol branşlarında eğitimler verdik. Skolyoz Engelli bireylere de Hidroterapi Hizmeti, Özel Çocuklara ise Atlı Terapi imkânları sunduk.”

‘SOSYAL YARDIMLARIMIZI ARTIRDIK’

“2019-2023 yılları arasında 41 bin 527 kişiye sosyal yardımda bulunduk. 156 bin 56 kişiye Aile Yardım Kartı, 100 bini aşkın öğrenciye kırtasiye yardımı gerçekleştirdik. Bizim Esnaf Projesi’ni uyguladık. Yani paralar Bizim Esnaf Kartlarına yüklendi. İhtiyaç sahipleri de bu kartları kullanarak esnaflardan alışveriş yaptı. Böylece 150 milyon TL esnafa dolaylı destek sağladık. Bu yıl bitmeden 50 Milyon TL daha yardıma bulunacağız.”

‘YARDIMLAR TEK MERKEZDEN YAPILACAK’

‘Bizim esnaf projesine 600'den fazla esnaf kayıtlı. Sayılarının artmasını bekliyoruz. Projeden yararlanmak isteyen Bahçelievlerli vatandaşların cep telefonlarına ‘Bizim Esnaf’ mobil uygulamasını yüklemeli. Önemli avantajlar sunan proje sayesinde artık vatandaşların yardım almak için her ay belediyeye gelmesine, evrak doldurmasına ve zaman harcamasına da gerek kalmadı. Sosyal yardımlar artık tek bir merkezden, kolay ve hızlı şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.’

‘SEMP PAZARLARIMIZIN YERLERİNİ DEĞİŞTİRDİK’

“Şirinevler, Siyavuşpaşa, Kocasinan, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki semt pazarlarımızı daha uygun yerlere taşıdık. Bu sayede hem trafik rahatladı, hem de vatandaşlarımız taze sebze ve meyveleri yerinden alma imkânına kavuştu. Yeni oluşturduğumuz pazar yerleri ulaşmak isteyenler için de ücretsiz servis hizmeti sunduk.”

‘2 BİN BİNAYI DÖNÜŞTÜRDÜK’

“23 bin binanın bulunduğu Bahçelievler’de Kentsel Dönüşüm çalışmalarına hız verdik. 5 tane Kentsel Dönüşüm Ofisi açtık. 1999 depreminden bu yana da toplamda ilçemizde 9 bin bina yenilendi. Bizim 5 yıllık dönemimizde de ise 2 bin bina inşa edildi.  Böylece 200 bin komşumuz sağlam, depreme dayanıklı binalarda oturur hale geldi. Kentsel Dönüşüm serüvenimiz devam ediyor.”

‘EĞİTİME TAM DESTEK SAĞLADIK’

‘Anaokulu, ilköğretim, lise ve Kuran Kursu öğrencilerimize kişi başı 600 TL olmak üzere toplam 62 Milyon TL yardımda bulunduk. Üniversiteli öğrencilere ise kişi başı 3 bin 600 TL (42 Milyon TL) burs desteği sağladık. Başvuralar Bahçelievler Belediyesi internet sayfası üzerinden yapıldı. Şuana kadar 120 bin öğrenciye destek olduk. Bunun yanı sıra gençlerin LGS, YKS VE KPSS sınav harçlarını ödendi. Ayrıca 12 bin öğrenciye kampüs harçlığı, 4 bin öğrenciye de fatura desteği verdik.’

‘GERİ DÖNÜŞÜMDEN KÂR ETTİK’

“İlçemizde gıda, giysi gibi birçok malzemeleri dönüştürdük. Sokaklarımıza giysi kumbaraları, bayat ekmek kutuları koyduk. 200 adet bayat ekmek kumbarasından 10 milyon TL gelir elde ettik. Bayat ekmeklerden sokak hayvanlarımıza 8 ton mama ürettik. Maske, eldiven, giysi ve cam atıkları için atık toplama zincirleri oluşturduk. Mobil atık getirme merkezi ile elektronik atıkların ve pillerin toprağa karışmasını önledik. Atık ilaç projesi ile 90 eczaneden atık ilaçlar toplandı ve devam ediyor. Sıfır Atık Projesi kapsamında Bahçelievler’de son 3 yılda 18 bin 600 ton atık geri dönüştürüldü.”

‘CAN DOSTLARIMIZI AÇ VE AÇIKTA BIRAKMADIK’

“Can dostlarımız sokak hayvanlarımızın tedavileri için Veterinerlik kurduk. Sokak hayvanlarımızın kısırlaştırılmaları için de çalışmalar başlattık. Sokaklarda yaşayan kedi, köpek, güvercinler için mama ve su kapları koyduk. Soğuk kış günlerinde can dostlarımız üşümesin diye küçük kulübeler koyduk.”

‘CADDELERİ YENİLEDİK VE SÜSLEDİK’

“İlçemizin yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu caddelerde yeni düzenlemeler yaptık. Buraları kullanışlı hale getirirken, Led ışıklarla da süsledik.”

‘KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİ DÜZENLEDİK’

“Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında İlçe sakinlerimizi Pandemi etkisinden kurtarmak için konserler tertipledik. Güreş, Voleybol, Sokak Basketbol turnuvaları düzenledik. Ünlü yazarlara seminerler verdirdik.”