Bahçelievler Belediyesi, IRI’nin radarında

Amerikan merkezli Yerel Yönetim Kuruluşu Uluslararası Cumhuriyetçiler Enstitüsü (IRI), Bahçelievler Belediyesi’nin icraatlarını mercek altına aldı

BELEDİYE 19.01.2023 12:16:00 0
Bahçelievler Belediyesi, IRI’nin radarında

Bahçelievler Belediyesi uluslararası kamuoyunun dikkatini çekti. Amerikan Merkezli Yerel Yönetim Kuruluşu Uluslararası Cumhuriyetçiler Enstitüsü (IRI) de Bahçelievler Belediyesi’ni programına dahil etti. IRI, Yerel Liderleri Güçlendirme Akademisi (The Empowering Local Leaders Academy), Uluslararası Proje Deneyimleme programı da tertipledi. Bu kapsamda gelecek vaad eden 18 genç siyasetçi İstanbul’da buluştu. Türkiye’deki özel projelerin incelendiği etkinliğin adresi ise Bahçelievler Belediyesi oldu. Sempati +1 Kafe, Şirin Anaokulu, Gençlik Kütüphanesi, Engelsiz Yaşam Merkezi, BahBerber ve Siyavuşpaşa Spor ve Kültür Kompleksi gibi projeler heyet tarafından yerinde incelendi. Programda Sırbistanlı genç siyasetçiler de yer aldı. 

IRI NEDİR?

Uluslararası Cumhuriyetçiler Enstitüsü (IRI), dünya çapında özgürlük ve demokrasiyi ilerletmeyi taahhüt eden, kar amacı gütmeyen, partizan olmayan bir Amerikan kuruluşudur. Enstitü, siyasi partilere ve adaylara hizmet vermeyi hedefliyor. Kurumun diğer hedefleri arasında iyi yönetim uygulamaları, sivil toplum gelişimi, yurttaşlık eğitimi, kadın ve gençlerin liderliğini geliştirme, seçim reformu ve kapalı toplumlarda siyasi ifade geliştirmelerine yardımcı olmak yer alıyor.