Bahçelievler Belediyesi’nden dezenformasyonla mücadele açıklaması
Bahçelievler Belediyesi, sosyal medyada ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilişkilendirilerek paylaşılan "tek darbede yıkılan bina" videosunun görüntülerin eski bir yıkıma ait olduğunu duyurdu
Bahçelievler Belediyesi, son günlerde bazı internet siteleri ve sosyal medya mecralarında dolaşıma sokulan "Bahçelievler’de 8 katlı bina tek darbeyle yıkıldı" başlıklı videolara ilişkin resmi bir açıklama yayımladı. Yapılan teknik incelemeler neticesinde, söz konusu görüntülerin Bahçelievler ile hiçbir illiyet bağının bulunmadığı, görüntülerin geçtiğimiz yaz aylarında Malatya’da gerçekleştirilen bir yıkım çalışması sırasında kaydedildiği belirlendi. Belediye yönetimi, aynı görüntülerin daha önce de farklı şehirlerin isimleri kullanılarak servis edildiğini ve kamuoyunda kasıtlı bir yanlış algı oluşturulmaya çalışıldığını vurguladı.
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE TÜRKİYE BİRİNCİSİ VURGUSU
Kurumsal açıklamada, Bahçelievler ilçesinde yürütülen kentsel dönüşüm projelerinin tam bir güvenlik ve mühendislik disiplini içinde sürdürüldüğü hatırlatıldı. Açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı verilerine dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi: "Bahçelievler, 2024 ve 2025 yılları itibarıyla kentsel dönüşümde Türkiye’de en fazla dönüşüm gerçekleştiren ilçe olarak birinci sırada yer almaktadır. Tüm çalışmalarımız, vatandaşlarımızın modern ve sağlam yapılarda yaşaması amacıyla mevzuata uygun şekilde titizlikle yürütülmektedir."
KAMUOYUNA DOĞRU BİLGİLENDİRME ÇAĞRISI
Belediye, ilçenin kentsel dönüşümdeki başarısını gölgelemeye yönelik asılsız paylaşımlara karşı vatandaşları sağduyulu olmaya davet etti. Dezenformasyon içerikli videolara itibar edilmemesi gerektiği belirtilirken, resmi kaynaklar dışındaki bilgilere güvenilmemesi önemle rica edildi.
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor

