Bahçelievler Kocasinan’da başpehlivan Mustafa Taş

18. Geleneksel Bahçelievler Kocasinan Yağlı Güreşleri nefesleri kesti. 400’e yakın sporcunun mücadele ettiği güreşlerde Kırkpınar Başpehlivanı Mustafa Taş, ipi göğüsledi

BELEDİYE 25.09.2023 17:43:00 0
Bahçelievler Kocasinan’da başpehlivan Mustafa Taş

18. Geleneksel Bahçelievler Kocasinan Yağlı Güreşleri’nin şampiyonu finalde İsmail Balaban’ı yenen Mustafa Taş oldu. Taş’a kupa ve kemerini Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Fatih Tuna ve Kocasinan Yağlı Güreşleri Ağası Mehmet Göksu birlikte verdi. 400’e yakın sporcunun boy gösterdiği güreşler, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Bahçelievler Kampüsü’nde gerçekleşti. Kocasinan Yağlı Güreşleri’nde Yusuf Can Zeybek, İsmail Balaban, Yıldıray Pala, Mustafa Taş, Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil, Orhan Okulu, İsmail Koç, Atilla Güzel, Faruk Akkoyun gibi isimler de kispet giydi.

ÖDÜLLER TAKDİM EDİLDİ

Büyük çekişmeye sahne olan Kocasinan Yağlı Güreşleri’nde alt yaş kategorilerindeki ödülleri ise; Bahçelievler Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Bülent Küçük, Bahçelievler Kent Konseyi Başkanı Göksel Erdem, Bahçelievler eski Belediye Başkanı Osman Develioğlu, AK Parti Bahçelievler Belediye Meclis Üyeleri Ali Bekgöz, İsmail Karabiber, Hızır Sözüer, Mustafa Şahin, Nail Karaman, Nevzat Arslanyılmaz, Çobançeşme Mahallesi Muhtarı İrfan Günler, Bahçelievler Belediye Spor Kulübü Başkanı Selahattin Harputlu verdi. Katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Güneşli bir havada geçen müsabakalar nefes kesti.

‘GÜÇ VE ZEKÂ İSTEYEN SPOR’

“Geleneksel ata sporumuz yağlı güreşi, gençlere ve çocuklara sevdirmek istediklerini dile getiren Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır şunları söyledi: “Er Meydanı’mızda 400'e yakın güreşçimiz boy gösterdi. Bunlar içerisinde güreş sporumuza damga isimler de yer aldı. Keyifli müsabakalar izledik. Güreş severlerimizle birlikte unutamadığımız bir gün yaşadık. Güreş kas gelişiminin yanı sıra sporcuların ruh sağlığı için de büyük önem arz ediyor. Er Meydanı’na çıktığınızda zeka ve güç de gerektiriyor. Rakibinizi tuş etmek o kadar da kolay değil. Çünkü adı üstünde yağlı güreş. Kaygan zemin. Burada Bahçelievler Belediye Spor Kulübü’nün güreşçileri de sahne aldı. Kürsüye çıkan güreşçilerimizi tebrik ediyorum. 19. Geleneksel Kocasinan Yağlı Güreşleri’ni sabırsızlıkla bekliyoruz.”