Bahçelievler muhtarlarını seçti

Bahçelievler’deki 11 Mahalle Muhtarından 7’si yerini korurken, 4 isim ise yeni seçildi. Uzun yıllar sonra Bahçelievler’de ilk defa bir kadın muhtar göreve geldi

POLİTİKA 1.04.2024 16:57:00 0
Bahçelievler muhtarlarını seçti

31 Mart’ta yapılan Yerel ve Mahalli İdareler seçimlerinde Bahçelievler’deki muhtarlık seçimi büyük bir çekişmeye sahne oldu. 11 Mahalle Muhtarlığı’nda 4’ü değişirken, 7’si de yerini korudu. Siyavuşpaşa Mahalle Muhtarı Selami Aykut (4.), Hürriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Özhan (4.), Yenibosna Merkez Mahallesi Muhtarı Ali Osman Kayacan (3.), Çobançeşme Mahalle Muhtarı İrfan Günler (3.), Şirinevler Mahalle Muhtarı İbrahim Güzel (2.), Zafer Mahallesi Muhtarı Ahmet Reyhan (2.), Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Süleyman Çiçek (2.) dönemine girdi.

4 YENİ MUHTAR

Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hülya Oğuz, Soğanlı Mahallesi Muhtarı İsmail Aşkın, Kocasinan Merkez Mahallesi Muhtarı Kenan İpek, Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Birol Orhan ilk kez seçildi. 

MUHTARLIĞI BIRAKANLAR

Soğanlı Mahallesi Muhtarı Seyfettin Kara ve Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Bilal Orhan, Kocasinan Merkez Mahallesi Muhtarı Necmettin Ünalmış kendi istekleriyle bu dönem seçime girmedi. 

 BABADAN OĞULA GEÇTİ

Fevzi Çakmak Mahallesi’nde muhtarlıkta bayrak değişimi yaşandı. Yıllardır babasının yanında çalışan Birol Orhan, seçime girerek ve kazanarak babasından muhtarlık görevini devir aldı.  

İLK KADIN MUHTAR

Bahçelievler Mahallesi’nin yeni kadın muhtarı Hülya Oğuz, mahallenin güvenoyunu alarak koltuğa oturdu. Oğuz, Bahçelievler’de ilk kadın muhtar olarak adını duyurdu. 

SEÇİMİN KAYBEDENİ TÜZÜN

Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Memduh Tüzün, favori görünmesine rağmen seçimi kaybeden tek muhtar olarak kayıtlara geçti.