Bahçelievler'de 10 kata kadar imar izni

Bahçelievler'de Kentsel Dönüşümün önü açıldı. Çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu İlçede, 600 metrekarenin üstündeki yerlere 10 kata kadar imar izni verilecek. Bu durum hem müteahhitlerin, hem de mal sahiplerinin yüzünü güldürecek

BELEDİYE 17.03.2021 09:45:00 2
Bahçelievler

İstanbul'da olası büyük deprem nedeniyle Bahçelievler Belediyesi, Kentsel Dönüşümde önemli bir adım attı. Yeşil alanı az olan ve çarpık yapılaşmanın çok olduğu Bahçelievler'de yeni İmar Planı hazırlandı. Bu İmar Planı, önce Bahçelievler Belediye Meclisi’nde onaydan geçti. Daha sonra bu onaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi yeşil ışık yaktı.

MÜJDEYİ BAHADIR VERDİ

İmar Planı değişikliği müjdesini Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır duyurdu. Kendi sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bahadır, Bahçelievler halkına İmar Planıyla ilgili bilgiler verdi. Buna göre, ada bazlı yapılacak. Kentsel Dönüşümde 600 metrekare ve üzeri yerlere 10 kata kadar imar izni verilecek. Ruhsatlı ve İskânlı yapılarda İmar Planları ile yapılaşma ve kat adedi düşürülmüş ise, binaların yapıldığı dönemlerdeki İmar Planlarına göre alınan ruhsata veya ilgili mevzuat çerçevesinde alınan İskân Belgesine göre uygulama yapılacak.

600 METREKARE ŞARTI ARANIYOR?

Ada bazlı yapılacak. Kentsel Dönüşüme yönelik projelerde uygulamaya dönük kolaylaştırma ve projelerin hızlanmasının önü açıldı. İmar Plan değişikliğine gerek kalmadan ada içindeki donatı alanları değiştirilebilecek olan konumları çerçevesinde proje hız kazanacak.

OTOPARK SORUNU DA ÇÖZÜLECEK?

Bahçelievler’deki yoğun yapılaşma içinde nefes alınabilecek açık alanların oluşturulması, ihtiyaç duyulan otopark ve katlı otoparkların hayata geçirebilmek amacıyla imarlı parsellerin başka yerlere transfer edilmesinin önü açıldı.

Haber: Engin Öder/Murat İnci