Bahçelievler’de ders zili çaldı

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı start aldı. 115 bin öğrencinin ders başı yaptığı Bahçelievler’de açılış töreni Yenibosna Doğu Sanayi İlkokulu’nda gerçekleşti

EĞİTİM 11.09.2023 12:03:00 0
Bahçelievler’de ders zili çaldı

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı ders zili 11 Eylül’de çaldı. Bahçelievler’deki açılış töreni ise Yenibosna Doğu Sanayi İlkokulu’nda gerçekleşti. Programa Bahçelievler Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, Bahçelievler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bülent Küçük, Bahçelievler Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Kalkan, Bahçelievler İlçe Sağlık Müdürü Serap Sarıhan Akkum, Siyasi Parti Temsilcileri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından start alan programda Müzik Dinletisi ve Folklor Gösterisi yapıldı. 

‘GÖZLERİNİZDEKİ IŞIĞI, YÜREĞİNİZDEKİ UMUDU GÖRDÜM’

Bahçelievler Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, yeni eğitim öğretim yılının açılışıyla ilgili şöyle konuştu: “Yeni eğitim öğretim yılı eğitim camiamıza hayırlı olsun. Sevgili öğrenciler üç aylık bir aradan sonra okullarınızla birlikte arkadaşlarınıza da kavuştunuz. Bildiğiniz gibi bu sene Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü. Sizler Atatürk’ün işaret ettiği muassır medeniyetler seviyesine ulaşmak isteyen nesillersiniz. Her başarı beraberinde bir disiplini,  çalışmayı ve özgüveni getiriyor. Bunları sağlamadan bu başarıları elde etmek mümkün olmuyor. Unutmamak gerekir ki, her başarı, her özgüven tek başına yeterli olmuyor. Bunları yönetecek çok kıymetli öğretmen kitlesinin desteğine ihtiyacımız var. Bütün enerjisini sizler için veren öğretmenlerimize saygılar sunuyorum. Kolay değil, ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Dünyada rekabetin had safhada olduğu bir dönemdeyiz. Bunun için de Türkiye’mizi kalkındıracak teknolojik modellere ihtiyacımız var. Bunları da sizlerin yapacağına tüm kalbimle inanıyorum. Gözlerinizdeki ışığı, yüreğinizdeki umudu da görüyorum. Ayaklarınıza taş değmesin. Başarılarınız daim olsun.”

‘115 ÖĞRENCİMİZ DERS BAŞI YAPTI’

Bahçelievler Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı da eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyerek, “Yeni bir eğitim öğretim yılı başladı. Bahçelievler’imizden yaklaşık 115 bin öğrenci eğitim görecek. Resmi ve özel 226 eğitim kurumumuz var. Bu kurumlarda 7150 kişilik öğretmen ordusuyla start verdik. 95 Resmi Eğitim Kurumumuzun 11 tanesinde ikili eğitim, diğerlerinde ise tam gün eğitim verilecek. Yeni dönem, hem öğrencilerimiz, hem de öğretmenlerimiz için, Milli Eğitim Bakanlığımızın yaptığı bir takım yenilik ve değişikliklerle birlikte başlamış oldu. Yeni dönemin, çocuklarımız, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz, velilerimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederim” diye konuştu.

Bu arada program sonunda Bahçelievler Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe ve beraberindekiler sınıflarda ders gören çocukları ziyaret ederek başarılar diledi.