Bahçelievler'de Karadeniz rüzgârı

Bahçelievler Belediyesi ve Karadeniz Toplum Kuruluşları’nın birlikte organize ettiği Hamsi Festivali’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

BELEDİYE 5.03.2024 11:54:00 0
Bahçelievler

Bahçelievler Belediyesi, Hamsi Festivali düzenledi. Hükümet Konağı önündeki alandaki festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İki gün süren festivalde Bahçelievler halkı hamsiye ve fındığa doydu. Karadeniz’in sevilen sanatçıları İsmail Türüt  ve Onay Şahin, söyledikleri türkülerle sevenlerini coşturdu. İsmail Türüt, hemşehrilerine kısa bir konuşma yaparak Cumhur İttifakı'nın Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Dr. Hakan Bahadır'a oy istedi. Vatandaşlar horon çekerek eğlenirken, Karadeniz yöresinin ürünleri de tanıtıldı. Bahçelievler Belediyesi ve Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları’nın birlikte organize ettiği Festival iki gün sürdü. 

YARI KARADENİZLİYİM’

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, festivale gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek, “Karadeniz’in lezzetlerini, türkülerini ve kültürünü komşularımızla buluşturduk. Türkiye’nin gururu hamsi ve fındıkla karnımız doydu. Daha sonra Rize çayını hep birlikte yudumladık. Karadeniz hızlı ve kıvrak müziğiyle de horon teptik. Ben de Rizelilerin eniştesi olarak yarı Karadenizli sayılıyorum. Bahçelievler’de yoğun Karadenizli nüfusu var. Seçim öncesi moral depoladık. Bizi yalnız bırakmayan Bahçelievler halkına teşekkür ederim” diye konuştu.