Bahçelievler’de Kültür Sanat Çalıştayı

Pandemi nedeniyle etkilenen Kültür ve Sanat Camiası’nın sorunlarının konuşulduğu Çalıştay, 13 gün sürdü. Konuşmacılar sanatın ve sanatçının bu zor dönemden geçerken desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi

BELEDİYE 29.12.2021 15:57:00 0
Bahçelievler’de Kültür Sanat Çalıştayı

Bahçelievler Belediyesi’nin öncülüğünde kültür sanat dünyasının dününü, bugününü ve yarınının konuşulduğu çalıştay düzenlendi. Bahçelievler Kültür Sanat Merkezi’ndeki, ‘Sürdürülebilir Kültür Sanat Alanı ve Covid-19 Sonrası Toparlanma Süreci’konulu çalıştayın açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, sanatçılar, akademisyenler ve çok sayıda sanatsever katıldı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, bakanlık olarak özel tiyatrolara ve ‘Dijital Tiyatro Arşivi Projesi’ne son iki yılda toplamda 53 milyon 365 bin lira destek sağladıklarını belirtti.

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır ise Pandemi’nin tüm sektörleri etkilediği gibi sanat camiasını da derinden etkilediğini ifade ederek, kültüre ve sanata desteklerinin süreceğini söyledi.Bu arada bir tiyatro oyunuyla start alan Çalıştay’da, 13 gün boyunca 9 tiyatro oyununa sahne oldu. Atölye Çalışmaları, Karagöz Hacivat ve kukla gösterileri de yer aldı. Kültür ve Sanat Çalıştayı, Turgut Özakman’ın kaleme aldığı, Kerem Yılmaz’ın yönettiği ‘Fehim Paşa Konağı’ isimli oyunla sona erdi.