Bahçelievler’de Teknoloji Çalıştayı

Bahçelievler’in ev sahipliği yaptığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın organize ettiği Teknoloji Kullanımı, Sorunlar, Çözümler ve İçerik Geliştirme Çalıştayı yapıldı

EĞİTİM 6.01.2023 18:39:00 0
Bahçelievler’de Teknoloji Çalıştayı

Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, "Teknolojinin Kullanımı, Sorunlar, Çözümler ve İçerik Geliştirme Çalıştayı, Bahçelievler Pullman Otel’de yapıldı. Çalıştaya Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Fatih Tuna, MHP Bahçelievler İlçe Başkanı Osman Çakan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, Bahçelievler Mahalle Muhtarları ve öğretmenler katıldı. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Teknolojideki dönüşümün toplum üzerindeki etkileri ve ‘Teknolojik Kullanımı, Sorunlar, Çözümler ve İçerik Geliştirme’ Çalıştayı’nda şunları söyledi: “Eğitimde son yirmi yılda Türkiye'de devasa adımlar atıldı. Okul öncesinden yükseköğretime kadar eğitimin tüm kademelerinde bu milletin evlatlarının eğitime rahat bir şekilde erişebilmesi için devasa yatırımlar yapıldı. Bu yatırımların yanında aynı zamanda özellikle eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için, önemli sosyal politikalar devreye girdi. Son 19 yılda eğitim yardımlarından ücretsiz yemeklere, ücretsiz ders kitabından burslara olmak üzere toplamda 525 milyar lira harcandı. Bu memleketin evlâtlarının dinini, diyanetini öğrenmesinin önüne setler çekildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu sorunlar kararlı ve hızlı bir şekilde teker teker çözüme kavuştu.”

‘280 BİN ÖĞRENCİYİ DE EĞİTİMLE TANIŞTIRACAĞIZ’

“Türkiye genelinde 5 yaş okullaşma oranı yüzde 11'den yüzde 99’a, İlkokuldaki okullaşma oranı yüzde 99,63’e, ortaokuldaki okullaşma oranı 99,44’e, lisedeki okullaşma oranı yüzde 44'ten yüzde 95'e çıktı. Okula gitmeyen 280 bin gencimizi de okutmayı planlıyoruz. Bununla ilgili de aileleriyle ve kendileriyle tek tek görüşeceğiz. Dolayısıyla Mart ayı sonuna doğru Türkiye’deki okullaşma oranını yüzde 99’a çıkaracağız. Bunu yaparken eğitimde kaliteyi göz ardı etmiyoruz. Hedefimiz eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve herkesin kaliteli eğitime geçmesine ön ayak olmak. Türkiye her girdiği döngüden, uluslararası öğrenci başarı araştırmalarında puanlarını ve sıralamasını sürekli artırarak çıktı.”

PANELDE NELER KONUŞULDU?

Panelin birinci oturumunda Prof. Dr. Aydın Durmuş, ‘Teknolojinin Dönüşümü-Endüstri 5.0’, Dr. Tayfun Acar ‘Dönüşen Teknolojinin Getirdikleri’, ikinci oturumda Doç. Dr. Özcan Erkan Akgün ‘Teknolojinin Topluma Yansımaları’, Doç. Dr. Duygu Mutlu Bayraktar ‘Dijital İçeriklerin Getirdiği Riskleri Biliyor musunuz?’, üçüncü oturumda Arş. Gör. Ersin Onur Erdoğan ‘Yapay Zeka Uygulamaları’, Prof. Dr. Selçuk Hünerli ‘Dijital Medya İçerikleri ve Sunumu’, Öğr. Gör. Deniz Ak ‘Makine Öğrenmesi ile Nesnelerin İnterneti’, Dr. Öğr. Üyesi Özgür Yılmaz ‘Dijital Oyunlar’, 4. Oturumda Doç. Dr. Muhammed Ali Aydın ‘Siber Güvenlik Atakları-Sosyal Mühendis’, 5. Oturum’da MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, Dr. Yakup Ayaydın, Prof. Dr. Selçuk Hünerli, değerlendirme ve kapanış yaptı.