‘Başkan karar verecekse, spor komisyonu neden var?’

Amatör Spor Kulüpleri’ne yapılan ayni ve nakdi yardımın Bahçelievler Belediye Başkanı’nın onayıyla verilmesine Belediye Meclisi’nde grubu bulunan CHP’li üyeler tepki gösterdi

POLİTİKA 17.03.2022 14:08:00 0
‘Başkan karar verecekse, spor komisyonu neden var?’

Bahçelievler Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla onaylanan ve Amatör Spor Kulüpleri’ne yapılacak ayni ve nakdi yardımın direkt Belediye Başkanı tarafından belirlenmesine CHP’li Meclis Grubu itiraz etti. Belediye Meclisi’nde grubu bulunan partilerin görüşü alınmak suretiyle ayni ve nakdi yardımın miktarının belirlenmesini isteyen CHP’li üyeler, adil, eşit ve şeffaf bir uygulamayla bu yardımların yapılmasını istiyor.

CHP Bahçelievler Belediyesi Grup Sözcüsü Yalçın Avcı ve Basın Sözcüsü Temel Polat, ilçede yayın yapan yerel gazetecilerle bir araya gelerek sıkıntılarını dile getirdi. Avcı ve Polat bu konuda şu görüşlere yer verdi: “5393 Sayılı Yasa’nın 14. Bendi gereğince Belediyeler, spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapabilir. Biz CHP Grubu olarak kulüplere yapılan yardımlara karşı değiliz. Ancak miktarının, cinsinin şeffaf ve adil olmasını istiyoruz. Ayrıca yardımlar yapılırken Belediye Başkanı’nın inisiyatifine bırakılmasını da doğru bulmuyoruz. Eğer bir yardım yapılacaksa Meclis’in Spor Komisyonu’nda yer alan siyasi parti temsilcilerinin görüşleri de mutlak surette alınmalıdır.”