BTSO MESYEB meslek kapsamını 104’e yükseltti

BTSO MESYEB meslek kapsamını 104’e yükseltti

GÜNDEM 30.11.2021 16:15:11 0
BTSO MESYEB meslek  kapsamını 104’e yükseltti

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyet gösteren ve son 5 yılda Bursa başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında 80 bine yakın çalışanı belgelendiren BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi MESYEB, kapsam genişleterek 84 olan mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme yetkisini 104’e mesleğe yükseltti.

BURSA (İGFA)- Bursa iş dünyasına yönelik üretim, sanayi, istihdam ve ihracat odaklı projelerin merkezi BTSO’nun Bursa’daki MESYEB’de çalışmalar devam ediyor.

Merkez, otomotiv, metal, inşaat, enerji, tekstil, asansör, kimya-plastik, lojistik, elektrik-elektronik ve kişisel hizmetler sektörlerinde toplam 84 meslekte sınav ve belgelendirme yetkisine sahip. BTSO MESYEB, maden sektörü başta olmak üzere 20 yeni meslekte yetkilendirme için kapsam genişletme başvurusu sürecini de başarıyla tamamladı.

MESYEB’in kısa süre içerisinde sadece Bursa’da değil, Türkiye için de rol model olmayı başardığını dile getiren Başkan Burkay, “Çalışanlarımızın becerilerini artıran ve uzmanlıklarını belgelendiren, firmalarımızın küresel ekonomide daha fazla söz sahibi olma hedeflerini destekleyen BTSO MESYEB, hizmetlerini kısa süre içerisinde Türkiye'nin dört bir yanında taşıdı" dedi.