Bursa'da 'Yaşalar' nitelikli bireyler yetiştiriyor

Bursa'da 'Yaşalar' nitelikli bireyler yetiştiriyor

EKONOMİ 24.05.2022 15:35:44 0
Bursa

Bursa Demirtaş OSB'de faaliyet gösteren Yaşalar Kalıp, hayata geçirdiği “Yaşalar Akademi” projesiyle, mesleklerinde ülkenin geleceğine yön veren nitelikli bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.

BURSA (İGFA) - Otomotiv ve ticari araç sektörü başta olmak üzere birçok farklı sektör için çelik, paslanmaz çelik ve alüminyum parçaların soğuk şekillendirme yöntemiyle üretimlerini gerçekleştirilen Yaşalar Kalıp, “Yaşalar Akademi” projesiyle, nitelikli iş gücü ve mesleklerinde ülkenin geleceğine yön veren bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 8 bin metrekarelik üretim tesisinde yaklaşık 250 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Yaşalar Kalıp Genel Müdür Yardımcısı Efe Yaşa, AR-GE çalışmalarına son bir yıl içerisinde ciddi ağırlık verdiklerini söyledi.

Efe Yaşa, mesleklerinde ülkenin geleceğine yön veren nitelikli bireyler yetiştirmeyi hedeflediğimiz ve adına Yaşalar Akademi dedikleri projeye dikkati çekerek, "Burada yeni mezun çalışanlarımızı işi yaparak öğrenmelerini destekliyoruz.  Bu projemiz kapsamında 4 mühendisi bünyemize kattık. Bu 4 arkadaşımızı tüm üretim bölümlerinde çalıştırdık ve tüm üretim sürecini gördüler. Daha sonra satış, proje, kalite, arge, satınalma gibi alanlarda da tecbrübe edinmeleri için belirli sürelerle bu bölümlerde çalıştırdık. Yaklaşık 1 yılda eğitimleri bitti. Daha sonra yöneticilerimiz bu 4 çalışanımız için bir karne oluşturdular ve biz de o çalışma arkadaşlarımızın yeteneklerinin hangi alanda olduğunu anlamış oldukve  devamlı olarak çalışacakları bölümlere yerleştirdik. Aynı zamanda arkadaşlarımız İngilizce ve Almanca kurslarına gidiyor.  Ücretlerini şirketlerimiz karşılıyor" diye konuştu.

Yaşa, eğitim sisteminden eğitim alanların yanı sı ra şirketin de  memnun olduğunu belirterek, "İlerleyen süreçte Meslek Lisesi ve Meslek Yüksek okul mezunlarını da bu proje kapsamında istihdam ederek, kendi ustalarımızı ve teknikerlerimizi de yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.