Çeşmeler akmıyor, kimseler bakmıyor!

Bahçelievler’deki bazı çeşmelerde musluklar olmadığı için sular akmıyor. Yazın kavurucu sıcaklarının yaşandığı müstesna günlerde kuşlar, sokak hayvanları ve yoldan gelip geçenler serinleyemiyor

YEREL 16.07.2024 10:42:00 0
Çeşmeler akmıyor, kimseler bakmıyor!

Bahçelievler’de bazı çeşmelerin muslukları söküldüğü için yazın kavurucu sıcaklarında çeşmelerden sular akmıyor. Siyavuşpaşa Kasrı Çeşmesi, Soğanlı Meydanı Çeşmesi, Şehit Serkan Alçınkaya Çeşmesi, Yayla’da bulunan Şehit Jandarma Komando Enver Yorulmaz ve Şehit Jandarma Komando Selim Ayaydın Çeşmeleri şimdilerde çok mahzun.

‘BİR DAMLA SU BİR HAYATTIR’

Yolda gelip geçenlerin, kuşların ve sokak hayvanlarının susuzluğunu giderdiği, serinlediği çeşmelerde musluklar olmadığı için Temmuz Ayı’nın kavurucu sıcaklarında tek damla su akmıyor. Osmanlı İmparatorluğu döneminde çeşmelerinden gürül gürül suların aktığı, hatta şiirlere bile konu olmuş bal şerbetlerin aktığı İstanbul çeşmelerinde olduğu gibi Bahçelievler’de de hem tarihi çeşme, hem de sonradan yapılmış çeşmelerden suların akmaması oldukça üzüntü verici.

Bazı mahalle sakinleri ise hırsızların çeşmelerdeki muslukları çaldıklarını belirterek, yetkililerden bu duruma çare bulmasını bekliyor. “Hırsızlar muslukları çalıyor diye yazın kavurucu sıcaklarında canlılar susuz mu kalsın?” diye sitem ediyor. Yayla’da Şehit Enver Yorulmaz Parkı'nda oturan emekli vatandaşlar ise girişte yer alan iki şehidin çeşmelerinin akmamasına bir anlam veremediklerini dile getirerek, “Bahçelievler'in güzide şehitlerine böyle mi değer veriyoruz? Ne olur şu iki çeşmeye musluk takılsa da sular gürül gürül aksa. Gelen giden elini yüzünü yıkasa, kuşlar ve diğer tüm canlılar serinlese. Şehitlerimize dua etse” diye görüş belirtiyor.