Cingöz neden evde yok?

Bahçelievler Belediyesi Berberi (BAHBERBER) yanı başındaki kulübede yaşayan sevimli köpek Cingöz’ü ziyaret ettik. Bizi tanımadı ama olsun. Biz onu tanıyoruz. Gerisinin önemi yok

BELEDİYE 27.04.2022 14:59:00 0
Cingöz neden evde yok?

Sevimli Cingöz’ü araştırmak için yollara düştük. İlk gittiğimizde dışarı çıkan Cingöz’ü yerinde bulamadık. Meğerse insan dostlarıyla dışarı çıkmış. Bir sonraki gittiğimizde Cingöz bize havlayarak ‘Buyrun, hoş geldiniz. Neden boş geldiniz.’ gibisinden cevap verdi.

Cingöz’le tanışmayı dört gözle bekliyoruz. Derken, Cingöz salına salına arzı endam eyliyor: ‘Cingöz’le mi müşerref oluyoruz’ ‘Evet bendeniz Cingöz. Ne istemiştiniz’ ‘Bir şey istemedik. Sadece tanışmak istedik. Müsait miydiniz?’ Cingöz: ‘Kısa olursa sevinirim’

Biz de ona ‘Yerin rahatmış Cingöz’ diyerek gülümsedik. Meğerse Cingöz’ün bakıcısı çokmuş. Mamadan yana ihtiyacı yokmuş. Ne de çok seveni varmış. Çocuklar ona hayranmış. Havlama sesleri bile kimseyi rahatsız etmiyormuş. Sessiz, sakin ve düşünceli bir hayatı varmış. Zaten arada bir havlıyormuş. Kibar Cingöz, kendisiyle fotoğraf çektirenlere de kuyruk sallayarak selamlıyormuş. Aramızda bir bağ oluşan sevimli dostumuz ne zaman gitsek bizi kapıda karşılıyor ve kuyruk sallıyor.

Cingöz bize sebebi ziyaretimizi sorarak: ‘Bayram değil seyran değil, niye beni ziyarete geldiniz?’ diye bize ince bir perdah çekti.

‘Haklısın, Cingöz acele geldik. Misafir umduğunu değil, bulduğunu yermiş.’ Cingöz: ‘Benden bir ikram beklemeyin. Ramazan ayında olduğumuzu unuttunuz. Hadi bayramdan sonra yine bekliyorum’ ‘Misafire böyle mi davranılır Cingöz?’ Tamam mübarek Ramazan Ayındayız. Bize ikramda bulunamayacak.

‘Yahu Cingöz, bu ne tavır. Bizi neredeyse evinden kovacaksın’ Cingöz: ‘Haklısınız. Biraz sinirliyim bugün. Aşılarım yapıldı da. Kusura bakmayın’

‘Tamam Cingöz. Bize müsaade. Daha sonra yani Bayramdan sonra yine ziyarete geleceğiz. Kendine iyi bak.’

Biz arkamızı dönüp giderken Cingöz de utangaç bir tavırla bize davranışını sorgular gibiydi sanki. Bir dahaki gelişimizde eli boş gelmemeliyiz. Mamamızla, Cingöz’ü ziyaret etmeliyiz.

Neyse, bu tabii bir abartılı haber, biliyorum. Pandemiden Endemiye evrildiğimiz ve hayat pahalılığına yakalandığımız bu zor günlerde gazeteciler böyle haberler yapıyorsa durum hiç de iç açıcı değil. Bayramda Cingöz’ün Evi’ne yine gideceğiz. Bu sefer bizi nasıl karşılayacak? Bekleyip göreceğiz. Cingöz’le ilgili maceralarımız devam edecek.