Çölyak Hastalarına Gıda Desteği

Bahçelievler Belediyesi Çölyak Hastalana gıda yardımı yapamaya devam ediyor. Bu durumdan memnun olan hastalarda Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır’a teşekkür ediyor

BELEDİYE 2.09.2022 12:11:00 0
Çölyak Hastalarına Gıda Desteği

Bahçelievler Belediyesi, glütensiz gıdalarla beslenmek zorunda olan çölyak hastaları için periyodik olarak gıda kolisi desteği sağlıyor. Bağışıklık sistemi hastalığı olan çölyak hastalığı besinlerdeki buğday, arpa ve çavdarda bulunan glüten adlı bir proteine karşı hassasiyet ile ortaya çıkıyor.

Bahçelievler’de ikamet eden çölyak hastaları için özel hazırlanan gıda kolileri Bahçelievler Belediyesi ekipleri tarafından tespit edilen hastaların evlerine periyodik olarak teslim ediliyor. Belediye tarafından hazırlanan kolilerin içinde; un, tahıl gevreği, baton ekmek, cips, pirinç gibi 22 parça temel gıda ürünleri bulunuyor. Gıda destek kolileri özel beslenme gereksinimi duyan ilçe genelindeki tüm çölyak hastası vatandaşların adreslerine ulaştırılıyor.

“DESTEĞİMİZ HER ZAMAN DEVAM EDECEK”

Bahçelievler ilçe genelinde tespit edilen çölyak hastası vatandaşlara her zaman desteklerinin devam edeceğini belirten Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, “Çölyak hastalarımızın tüketebileceği ürünler glütensiz olmalı. Bunun temini için biz de belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Çölyak hastalarımızı yalnız bırakmıyoruz ve onlara desteğimiz her zaman devam edecek” dedi.