Covid-19 tedbirleri altında aşure dağıtımı

Bahçelievler Belediyesi, bu senede binlerce vatandaşa aşure dağıttı. Aşureler, vakumlanmış kaplarda verildi. Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, aşure dağıtımlarını ise bizzat kendi yaptı

YEREL 24.08.2021 11:32:00 0
Covid-19 tedbirleri altında aşure dağıtımı

Her yıl muharrem ayında binlerce aşure dağıtan Bahçelievler Belediyesi, bu sene de geleneği sürdürdü. Aşure dağıtımlarını Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır bizzat kendisi yaptı. AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Fatih Tuna ve Bahçelievler Mahalle Muhtarları da programlara eşlik etti. Muharrem ayının onuncu gününde tüm yurtta aşureler ocaklarda pişerek, komşularla paylaşıldı.

“BİRLİĞİMİZE VE BERABERLİĞİMİZE VESİLE OLSUN”

Vatandaşlara aşure ikramında bulunarak aşure günlerini kutlayan Bahçelievler Belediyesi Başkanı Dr. Hakan Bahadır, “Bir Muharrem ayına daha eriştik. Muharrem ayı denilince akla aşure gelir. Aşure tabi ki on Muharrem’de geleneksel olarak bir kültürü yaşatma adına yapılır ve dağıtılır. İçerisindeki değişik ürünlerin bir araya gelmesiyle birlik ve beraberliği anlatan bu günde Cenab-ı Allah birliğimize ve beraberliğimize vesile olsun” diye konuştu.

Bu arada Koronavirüs tedbirleri kapsamında aşureler, hijyenik vakumlanmış ambalajlarda vatandaşlara dağıtıldı.