Cumartesi Pazarı’nın yeni adresi: İSPARK Otoparkı

Bahçelievler Cumhuriyet Mahallesi’nde Cumartesi günleri kurulan semt pazarının yeni adresi hemen yanı başında açılan İBB’ye ait İSPARK Kapalı Otoparkı oldu

POLİTİKA 7.10.2022 14:40:00 0
Cumartesi Pazarı’nın yeni adresi: İSPARK Otoparkı

Bahçelievler Cumhuriyet Mahallesi Kıbrıs Caddesi’nde kurulan Cumartesi Pazarı, İBB’ye ait İSPARK’ın kapalı otoparkına taşındı. 3 yıl önce Bahçelievler Belediyesi, Kıbrıs Caddesi’ndeki trafiği de düşünerek pazar yerini Ormantepe mevkiindeki boş bir araziye taşımak istedi. Pazarcılar ise bu karara itiraz ederek Ormantepe’ye gitmedi. Israrla yapım aşamasında olan Kıbrıs Caddesi’ndeki İSPARK’ın tamamlanmasını bekleyen pazarcılar sonunda muradına erdi. Pazarın, İSPARK’ta açılmasına müsaade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sorunu kökten çözdü. Böylece pazarcıların istekleri yerine getirildi.

 ‘İMAMOĞLU, PAZARCILARI SEVİNDİRDİ’

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik de pazarcıları ziyaret ederek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun selamlarını iletti. Konuyla ilgili görüşlerini beyan eden Çelik, şunları söyledi: “Cumartesi Pazarı, 3 yıl boyunca Bahçelievler Belediyesi’nin inadından dolayı kurulamadı. Nedeni ise Belediye’nin Bağcılar sınırı içerisindeki özel bir mülke ait boş araziye aylık 24 bin lira kira ödeyerek taşımak istemesiydi. Pazarcı esnafı bu uygulamaya direndi. Yani 3 yıl boyunca pazar kurulamayan bir yere 864 bin lira ödendi. Pazarcılar mağdur edilirken semt halkı da zincir marketlere mahkum edildi. Soruna el atan İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu, her iki tarafın da mağduriyetini giderdi. Komşularımız da pazarcı esnafımız da bu durumdan memnun görünüyor” dedi.