Doğu Perinçek’ten Ekonomik kalkınmaya 5 Çözüm Önerisi

Esnaf ve KOBİ Buluşmaları Çözüm Kurultayı’nın Bahçelievler ayağı yapıldı. Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’in katılımlarıyla gerçekleşen toplantıda üretimin önemine vurgu yapıldı

POLİTİKA 23.11.2021 18:33:00 0
Doğu Perinçek’ten Ekonomik kalkınmaya 5 Çözüm Önerisi

2023 yılında yapılacak Genel Seçimlere hazırlanan Vatan Partisi, Türkiye genelinde ‘Esnaf ve KOBİ Kurultayı Çözüm Buluşmaları’nı tüm hızıyla devam ettiriyor. Türkiye’nin İl ve İlçelerinde yapılan halk buluşmalarının yeni durağı Bahçelievler oldu. Vatan Partisi Bahçelievler İlçe Başkanlığı ev sahipliğinde Yenibosna Gönen Otel’de tertiplenen Kurultayın onur konuğu Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’di.

‘KONUŞMACILAR ESNAFIN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ’

Kurultaya katılan Türkiye İşverenler Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Serdar Özaltın, Tüm İstanbul Muhtarlar Dernekler Konfederasyonu (TÜMFED) ve Siyavuşpaşa Muhtarı Selami Aykut, Bahçelievler Kadın Kooperatifi Başkanı Emine Seyhan, Ünye Çiğdem Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Güney ve Vatan Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Mehmet Ümit Şuvak gibi isimler de sorunların çözümlerine katkıda bulundu. Bahçelievler Mahalle Muhtarları da toplantıya katılım gösterdi.

Kurultayda Kamuda Tasarruf, Yatırım, Üretim, İstihdam, Eşit Gelir Dağılımı gibi konular masaya yatırıldı. Konuşmacılar vatandaşın dertlerini dinleyerek çözüm önerileri sundu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye’nin kalkınma hamlesine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Üretim odaklı bir ekonomi Türkiye için temel meseledir. Zamanında üreticiyi 'kambur' ilân etmek, üretimde tıkanıklıklara sebep olmuştur. Türkiye tarımda eskiden ihracat yaparken, bugün tarım ürünlerini ithâl eder durumda olduğumuzu görüyoruz. Çözüm; Tasarruf, Yatırım, İstihdam, Üretim, Adil Paylaşım.  Milli kaynakların harekete geçirilmesi birincil, uluslararası plânda yüksek faizler ödemeden, üretimle ödenebilecek kaynaklar sağlamak tasarrufun iki anahtarı olarak görülebilir.”

‘YERLİ ÜRETİCİYİ KORUMALIYIZ‘

“Üreticiyi koruyan bir gümrük politikası izleyeceğiz. Gümrüklerimizle yerli üreticiyi koruyacağız. Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) yeniden canlandıracağız. Bu sayede kendi ürettiğimiz malları kamu eliyle işleyelim ve dış pazarlarda satış kabiliyeti kazanalım.”

‘KOBİ’LERİ VE ESNAFIMIZI DESTEKLEMELİYİZ’

“Ülke kaynaklarıyla KOBİ'lerimizi, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerimizi ve üreticilerimizi destekleyeceğiz. Türkiye enerji konusunda büyük sorun yaşıyor. Bu sorunu çözene kadar kısa vadede enerji güvenliği lazım. Türkiye kendisine bu ekonomik yıkımı dayatan Atlantik sistemine bağlı kaldığı sürece komşularıyla da arası bozulacaktır.”

‘DÜNYANIN TİCARET MERKEZİ: ASYA’

“Dünya ekonomisinin ağırlığı Asya’ya yönelmiş durumda, Türkiye dünyaya barışı getirecek Asya uygarlığının ön mevziinde. Türkiye dış politika olanaklarını değerlendirmeli, komşularıyla ilişkilerini geliştirmeli. Suriye, Irak, İran, Çin ve Rusya ile iyi politikalar enerji fiyatlarının ılımlı olmasına hizmet edecektir.”

Vatan Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Mehmet Ümit Şuvak, katılımcılara teşekkür ederek, “Vatan Partisi iktidarı bir seçenek değil, zorunluluktur. Halkımızı Vatan Partisi’ne davet ediyor, partimizi iktidar yapmak istiyoruz” diye konuştu.