DOSABSİAD'dan kadın ve emek vurgusu

DOSABSİAD'dan kadın ve emek vurgusu

EKONOMİ 26.11.2021 10:00:37 0
DOSABSİAD

DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muammer Doğan ile birlikte kadın çalışanlarla yemekte bir araya geldi. Çevikel, emeğine sahip çıkan kadınların sayısının artması gerektiğini söyledi.

BURSA (İGFA) -  Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel ve Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muammer Doğan, DOSABSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Şerife Faidelibaş ve Vedat Kayaoğlu ile birlikte DOSAB'da kadın çalışanlar ile bir araya geldi. Şiddetle mücadelede farkındalık yaratmak için düzenlenen yemekte kadınların iş dünyasında verdikleri emeklere sahip çıkması gerektiği mesajı verildi.

‘BAŞARININ CİNSİYETLE ALAKASI YOK’

Farkındalık çalışmaları için özel günlerle yetinilmemesi gerektiğini dile getiren DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, daha çok erkeklerin varlık gösterdiği alanlar gibi gözüken arenalarda kadın olarak verilen mücadelenin başarılı olmanın cinsiyetinin olmadığını gözler önüne serdiğini söyledi. "Ekonomik özgürlüğü olan, hayatın her alanında varlık gösteren kadınların giderek artmasını temenni ediyor ve bunun için mücadele ediyoruz" diyen Çevikel, "Ben gücümü kadın arkadaşlarımdan, kadına değer veren anlayışa sahip tüm insanlardan alıyorum. Sizler de lütfen pes etmeyin ve her zaman emeğinize sahip çıkın. Bizler başarılı ve lider kadınların çoğalması için mücadele etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

‘KADIN GÜÇLENİRSE TOPLUM GÜÇLENİR’

Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muammer Doğan da “DOSABSİAD ve TÜGİAD gibi çok önemli iki derneğin Başkanlık görevini yürüten Nilüfer Çevikel gibi güçlü kadınları görmek, bizleri çok mutlu ediyor. Dünyada hiçbir başarı öyküsü yoktur ki; kadını yok sayarak ya da kadına toplumda kısıtlı roller vererek yazılsın. Kalkınmanın, çağdaş bir ülke olmanın yolu kadına verilen değerin artırılmasından geçiyor. Kadına yönelik şiddet kabul edilebilir bir durum değildir, insanlık ayıbıdır. Kadın ne kadar güçlenirse ve iş hayatından siyasete her alanda ne kadar fazla söz sahibi olursa, toplum da o kadar güçlenir" diye konuştu.