Düzce'de 65 ton kapasiteli üretim tesisine ilk temel

Düzce'de 65 ton kapasiteli üretim tesisine ilk temel

EKONOMİ 25.05.2022 12:35:17 0
Düzce

Türkiye'nin en büyük 500 sanayi şirketi içinde yer alan kimya sanayi şirketi Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KİMPUR), Düzce üretim tesisinin inşaatı için harekete geçti.

DÜZCE (İGFA) - Kimpur, üretimde yenilenebilir ve temiz enerji kaynağı olan güneş enerjisinden yararlanmak ve çevre dostu çözümler geliştireceği Düzce’deki 65 bin ton kapasiteli üretim tesisinin temelini törenle attı.

Üretim tesisinin projelendirmesini tamamlayan ve PEKİNTAŞ A.Ş. ile KDV dahil yaklaşık 9 milyon dolarlık anlaşmaya imza atan Kimpur, inşaatın projelendirilmesinde ünlü mimar Nevzat Sayın ile çalıştı.

Yıllık kapasitesi toplam 65 bin ton olacak Düzce Gümüşova OSB’deki yatırımın; 50 bin tonluk mevcut ürün grubu olan poliüretan sistemleri, 5 bin tonluk yeşil ürün gamı kapsamında PET artıklarından sentezlenerek üretilen geri dönüşüm tesisi ve polyester poliolü ile 10 bin tonluk ek ‘eva granül hammadde’ üretim kapasitesine 2022-2024 döneminde ulaşması hedeflendi.

Kimpur, yeni yatırımıyla toplam elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 55’inin karşılamasının yanı sıra yılda yaklaşık 679 ton karbondioksit salınımını azaltmayı hedefledi.

Kimpur Yönetim Kurulu Başkanı Leon Mizrahi, Düzce’de 65 bin ton kapasiteli yeni yatırımla birlikte üretim kapasitelerini ciddi oranda artıracaklarını belirterek, mevcut 129 bin ton olan kapasiteyi yurt dışı ve Düzce yatırımlarımızla 200 bin tona çıkarmayı, dünya sıralamasında ilk 10’da yer alarak, konumumuzu daha da sağlamlaştırmayı hedeflediklerini belirterek, "Bugün temellerini atacağımız, önümüzdeki 10 yıl olası büyüme planlarımızı gerçekleştireceğimiz tesisimizin, Düzce için de önemli bir sanayi kuruluşu olacağından kuşkumuz yok, sektörümüze ve ekonomimize hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.