Egeli gençler sanatı kırsala taşıdı

Egeli gençler sanatı kırsala taşıdı

GÜNDEM 26.01.2022 20:21:19 0
Egeli gençler sanatı kırsala taşıdı

Ege Üniversitesi (EÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Bornova Gençlik Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde “Egeli Gençler Sanatı Köylere Taşıyor” sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi.

İZMİR (İGFA) - Ege Üniversitesi GSTMF öğrencileri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Bornova Gençlik Merkezi Müdürlüğü gönüllüleri bir araya gelerek Bayındır’ın Sarıyurt köyünde karne günü etkinliği düzenledi.

Sarıyurt İlkokulu’nda öğrenim gören öğrencilere kitap ve sanat malzemeleri hediye eden proje ekibi ardından çocuklarla oyunlar oynadı ve verilen malzemelerle yarıyıl tatilinde yapabilecekleri sanat etkinlikleri hakkında bilgiler verdi.

Projenin yürütücülüğünü üstlenen öğretim elemanı Arş. Gör. Elçin Akçora As, minik öğrencilere yarıyıl tatillerini keyifli ve verimli geçirmeleri için sanat malzemeleri ve kitap desteğinde bulunduklarını söyledi. Hedeflerinin üniversite öğrencileri ile minikleri kaynaştırmak ve aralarındaki bağı kuvvetlendirmek olduğunu belirten Akçora As, "Küresel salgın nedeniyle yaşadığımız zorlu günlerde bu durumdan oldukça fazla etkilenen çocuklarımız ve gençlerimizin bu proje ile motivasyon kazandıklarını görmek bizleri oldukça mutlu etti. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın vizyonu doğrultusunda üniversite-toplum ilişkisinin güçlendirilmesi gerektiği bilincinden hareketle benzer sosyal sorumluluk projelerini bölgede yaygınlaştırmak adına çalışmalarımız hızla devam edecek" dedi.