Erbakan seçim startını verdi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, iktidara geldiklerinde denk bütçe yaparak faizi sıfırlayacaklarını, yüzde 82 olan dışa bağımlılığını azaltacaklarını, LGBT Dernekleri’ni kapatacaklarını duyurdu

POLİTİKA 24.12.2022 11:27:00 0
Erbakan seçim startını verdi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, seçim startını İstanbul’dan verdi. Merter’de özel bir otelde gazetecilerle buluşan Erbakan, iktidara geldiklerinde yapacakları ilk 100 Gün icraatlarını açıkladı. Gazetecilerin yanı sıra Erbakan’ın kurmayları da toplantıda hazır bulundu.  Yeniden Refah Partisi iktidarında ‘İlk 100 Gün’ kitapçığında Hazine ve Maliye, Kültür, Milli Eğitim ve Yüksek Öğretim, Sağlık, Sanayi ve Teknoloji, Tarım, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Hukuk, Çevre ve Şehircilik, Gençlik, İçişleri, Dışişleri, Turizm, Spor, Aile ve Sosyal Politikalarla ilgili yapılacak icraatlar yer aldı.

‘300 BİN RESMİ ÜYE, 100 BİN SANDIK MÜŞAHİDİMİZ VAR’

Kürsüye çıkan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, “Tarihi bir gün yaşıyoruz. Bugünün kıymeti ve önemini zaman içerisinde anlayacağız. Partimiz 23 Kasım 2018’de kuruldu. Aradan geçen 4 senede, 300 bine yakın resmi üye, 100 bine yakın sandık müşahidi, binlerce köy ve mahalle teşkilatı, 81 il ve 900’den fazla ilçede Ana Kademe, Gençlik ve Hanım Kolları teşkilatları kuruldu. İl ve ilçe kongrelerimiz büyük salonlarda icra edildi. Partimizin 1. Olağan Genel Kongresi 40 bin, 2. Olağan Kongresi 65 bin kişiyle yapıldı. Rekor katılımla gerçekleştirdiğimiz son kongreye 1174 otobüs, 1500’e yakın binek otomobil dolusu insan katılım sağladı. Kurtuluş reçetelerimizi hayata geçirmek, milletimizin desteğini almak için bu kongreler çok önemliydi. Göstergelere bakıldığında Yeniden Refah Partisi’nin ve Milli Görüş’ün iktidara yürüdüğünün işaretidir” dedi. 

‘KURTULUŞ REÇETESİ DENK BÜTÇE’

Denk bütçe yaparak havuz sistemini uygulamaya koyacaklarını ifade eden Erbakan, Türkiye’nin 2023 yılında 565 milyar lira faiz ödeyeceğinin altını çizdi. Yüzde 82 dışa bağımlılıktan ülkeyi kurtaracaklarını dile getiren Erbakan, Milli Görüş iktidarında borç ve faize dayalı ekonomik modelin terk edileceğini, bunun yerine üretim, istihdam ve ihracata dayalı ekonomik modele geçileceğini kaydetti. 

‘KENEVİR ÜRETİMİNİ ARTIRACAĞIZ’

Bir dönüm kenevirin 25 dönüm orman kadar oksijen ürettiğini ve 4 dönüm ağaca eş kağıt çıkarttığının söyleyen Erbakan, kenevirin, petrokimya ürünlerinde petrole alternatif hammadde olduğunu, ilaç ve kozmetik sanayiinde de çok yaygın kullanıldığını sözlerine ekledi. 

‘KÖPRÜ VE OTOYOLLAR YÜZDE 50 UCUZLAYACAK’

Köprü ve Otoyol ücretlerini yüzde 50 indireceklerini açıklayan Erbakan, elektrik faturalarında, Kayıp-Kaçak, Okuma bedeli uygulamalarını kaldıracaklarını duyurdu. Yeniden Refah Partisi Lideri Dr. Fatih Erbakan, iktidara geldiklerinde hukuki enstrümanları kullanarak Türkiye’deki tüm LGBT derneklerini kapatacaklarını belirterek sözlerini tamamladı.