Eski Arapkir Köyü Derneği’nin yeni Başkanı Burhan Büyüktarla

İstanbul’un en eski köy derneklerinden olan Eski Arapkir Köyü Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Genel Kurulu yapıldı. Tek listeyle girilen seçimde başkanlığa Burhan Büyüktarla seçildi

YEREL 12.05.2023 10:44:00 0
Eski Arapkir Köyü Derneği’nin yeni Başkanı Burhan Büyüktarla

Malatya İli, Arapkir İlçesi, Eski Arapkir Köyü Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Genel Kurulu yapıldı. Gaziosmanpaşa’daki dernek binasında yapılan kurulun divan başkanlığını Hamza Kaplan yaptı. Tek listeyle girilen seçimde başkanlığa Burhan Büyüktarla seçildi. Eski Başkan Halim Gürler’den bayrağı devralan Büyüktarla, İstanbul’un en eski Sivil Toplum Kuruluşları’ndan (STK) olan Eski Arapkir Köyü Derneği’ni daha ileri taşıyacaklarını söyledi. 10 yıl başkanlık görevinde bulunan ve dernek binasının yapımında büyük rol onayan Halim Gürler görevi gençlere devrettiğini belirterek, “Değerli hemşehrilerimin teveccühleriyle 10 yıldır başkanlık yaptım. Bu süre zarfında elimizden geleni yaptık. İnsanız hata yaparız. Herkesten helallik istiyorum. Eski Arapkir Köyü Derneği’ni daha iyi yerlere getirebilmek adına gece gündüz çalıştık. Ekibim ve siz değerli köylülerimle beraber dernek binamızı hizmete sunduk. Biz bir fidan diktik, büyüdü ağaç oldu. Artık bu ağacın gölgesinde gelecek kuşaklar serinleyecektir. Görevi genç kardeşim Burhan Büyüktarla’ya devrediyorum. Rabbim utandırmasın.” diye konuştu.

Eski Arapkir Köyü Derneği Başkanlığı’na seçilen Burhan Büyüktarla da, “Değerli abim Halim Gürler’den başkanlık görevini devraldım. Yönetim Kurulu arkadaşlarımla birlikte biz de gece gündüz demeden çalışarak derneğimizi daha iyi yerlere getireceğiz. Köyümüzün ve köylülerimizin sorunlarını çözeceğiz. Beni buraya layık gören herkese teşekkür ederim” dedi.

Yönetim Kurulu: Burhan Büyüktarla, Yusuf Yıkılmaz, Mevlüt Kıvılcım, Mustafa Borucu, Mehmet Kutlu, Cihan Yiğit, Salih Kaplan, İsmail Gözüm.

Yedekler: Mustafa Altun, Ahmet Altun, Yusuf Kaplan, Ersin Altun, Kerem Çapırpare.

Denetim Kurulu: Ferhat Gürler, Erdoğan Sezer, İbrahim Altun.

Eski Arapkir Köyü Derneği Tarihçesi: 17 Ocak 1960 yılında Eski Arapkir Köyü Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği adı altında kuruldu. Köyün kalkınması ve o yıllarda İstanbul’a göç eden köylüleri bir arada tutmak ve sorunlarını çözmeyi amaçlayan dernek günümüze kadar adını yaşatmıştır. Derneğin kuruluşunda şu isimler yer almıştır: Mehmet Altun, Halil Özben, Celal Efe, Sabri Altun, Mustafa İnci, Mehmet Mutlu ve Adıgüzel Yurttaş.