Fedakâr öğretmenlere vefa

Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 6 Şubat depreminde gönüllü olarak sahada görev yapan öğretmenleri unutmadı

EĞİTİM 22.06.2023 13:59:00 0
Fedakâr öğretmenlere vefa

Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık merkezli yaşanan depremde gönüllü olarak bulunan öğretmenlere başarı belgesi verdi. Abidin Pak Öğretmen Evi’ndeki düzenlenen kahvaltılı programa Bahçelievler Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Kalkan, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, Bahçelievler İlçe Sağlık Müdürü Dr. Serap Sarıhan Akkum, Türk Kızılay Bahçelievler Şube Başkanı Sadullah Hazar, Bahçelievler Abidin Pak Öğretmen Evi Müdürü Tahsin Usta, Yeniden Refah Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Metin Türk, Büyük Birlik Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Nazmi Şahin, Zafer Mahallesi Muhtarı Ahmet Reyhan, Hürriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Özhan, Okul Yöneticileri ve Öğretmenler katılım sağladı.

‘FEDAKAR VE KAHRAMAN ÖĞRETMENLERİMİZ’

Kürsüye gelen Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, depremin ilk gününden itibaren gönüllü öğretmenlerle birlikte sahada görev yaptıklarını belirterek, “Deprem haberini aldıktan sonra Bahçelievler Kaymakamımız Dr. Mehmet Boztepe başkanlığında olağanüstü toplantı tertiplendi. Kararlar alındı. Biz de Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bölgeye gitmek isteyen gönüllü öğretmenlere duyuru yaptık. Bu çağrımıza sevgili öğretmenlerimiz ivedi bir şekilde dönüş yaparak bölgeye gitmek istediklerini ilettiler. İsimleri not aldıktan sonra Türk Hava Yolları’nın tahsis ettiği uçaklarla öğretmenlerimizi deprem bölgesine ulaştırdık. Oradaki durum çok vahimdi. Yıkım korkunçtu. İnsanlarımız soğuk havada ne yapacaklarını bilemiyordu. AFAD Koordinasyonu’nda hemen çalışmalara başladık. İlk olarak bir aş evi kurduk. Depremzede kardeşlerimize günde üç öğün sıcak yemek çıkardık. Günde 50 kişiye yemek yapan aşçılarımız burada marifetlerini ortaya koyarak 4 bin kişiye yemek yaptı. Kendilerini kutluyorum. Dolayısıyla sınıflarında ders veren öğretmenlerimiz deprem bölgesine giderek zor şartlarda depremzede kardeşlerimize şefkat elini uzattı. Depremin ilk anından son ana kadar emeği geçen yardımsever kardeşlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

‘BİRLİK VE BERABERLİKLE AFETLERİN ALTINDAN KALKARIZ’

Bahçelievler Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, deprem gibi büyük bir afetin altından birlik ve beraberlik altında kalkığımızı ifade ederek, “Her türlü afet anında imdat butonuna basar gibi öğretmenlerimiz imdadımıza yetişiyor. İyi ki varsınız değerli öğretmenlerimiz. Biz de Bahçelievler Kaymakamlığı olarak 4 sene görev yaptığım depremin merkez üssü Pazarcık’a hemen hareket ettik. Yardım ekibimiz, ekipmanlarıyla birlikte depremzede kardeşlerimizin yardımına koştuk. Gönüllü olarak deprem bölgelerinde görev yapan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bahçelievler Belediyemiz de özellikle Hatay’ın ilçelerinden Antakya’da aş evi, konteyner evler kurulmasına öncülük etti. Öğretmenlerimize, depremden sonra bölgeye giderek yardım faaliyetlerinde bulunan tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum” dedi.

‘BAHÇELİEVLER HALKI YARDIM YAĞDIRDI’

Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Kalkan, da Belediye olarak depremin ilk anından şu ana kadar geçen sürede Antakya’da faaliyet yürüttüklerini belirterek, “Bahçelievler halkına canı gönülden teşekkür ediyorum. Hasan Doğan Spor Kompleksi’mizde kurduğumuz yardım merkezimize bizzat gelerek yardımlarını ulaştırdılar. Gençler, yaşlılar, kadınlar hep birlikte el ele depremzede kardeşlerimizin yanında olduk. Depremin hemen sonrasında yardım TIR’larını Hatay’a hemen gönderdik. Depremzede kardeşlerimize aş evlerimizde sıcak yemek sunduk. Ben de şahsım ve Belediyem adına deprem bölgelerinde gönüllü çalışan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu arada Bahçelievler Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, deprem bölgelerinde gönüllü görev yapan öğretmenlere şükran belgesi sundu. Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.