Hacı Bektaş-ı Veli unutulmadı

Anadolu Kültürü’nün önemli isimlerinden Hacı Bektaş-ı Veli, 750. Ölüm Yıl dönümünde Bahçelievler’de anıldı

BELEDİYE 29.12.2021 16:02:00 0
Hacı Bektaş-ı Veli unutulmadı

Hacı Bektaş-ı Veli, vefatının 750. yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi Bahçelievler’de de anıldı. Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen anma programı İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından başladı. Çerağ Duası, Tevhid ve Semah ile devam etti. Hacı Bekatş-ı Veli’nin hayatının anlatıldığı kısa film izletildi. Düşünce ve öğretileriyle asırlardır sevgi, birlik, beraberlik ve barışı öğütleyen Hacı Bektaş-ı Veli’nin yaşamı, konferansa icabet eden katılımcılara aktarıldı.

‘FİKİRLERİ YAŞAYACAK’

Bahçelievler Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı programa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Bahçelievler Hacı Bektaş-ı Veli Derneği Başkanı Ufuk Emre Bektaş, Cem Vakfı Başkan Vekili Hasan Sezgin ve Cem Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Hayrettin Derun’la birlikte vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemine binaen konuşmalar yapıldı. İlerleyen saatlerde konferansta verildi. Programın son bölümünde ise Türk Halk Müziği Sanatçıları Volkan Yılmazer ve Çiğdem, mini bir konser verdi. Program hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.