Hakan Bahadır, BM’de gençlerle buluştu

BM’de “Dijital İnovasyon Gençlik İklim Eylemi Konferansı’na katılan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, iklim değişikliğine vurgu yaptı

BELEDİYE 12.09.2022 14:35:00 0
Hakan Bahadır, BM’de gençlerle buluştu

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, AK Parti İstanbul Milletvekili Rumeysa Kadak ile birlikte New York’taki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen “Dijital İnovasyon Gençlik İklim Eylemi Konferansı’na” katıldı.

Etkinlikte, gençlerle ilgili gerçekleştirdikleri projelerini anlatan Başkan Bahadır, “BM’de sadece ülkeler ve liderler değil burada bulunan gençler var. Sürdürülebilir ve adil bir dünya için gençlerle iş birliği içindeyiz, bu gurur hepimizin” dedi.

GENÇLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Başkan Bahadır, konuşmasında gençlerin öneminde dikkat çekerek: “Gençleri ve onların dünyada olumlu değişiklik yaratma kabiliyetlerini kutlamak için bugün burada, Birleşmiş Milletler’ de bulunmaktan onur duyuyorum. Bahçelievler Belediye Başkanı olarak gençlerin gerek sanat, kültür ve sporda; gerekse çevreyi koruma konusunda neler yapabildiklerini gördüm. Bir Belediye başkanı olarak, şimdi ve gelecekte sağlıklı bir çevreye sahip olduğumuzdan emin olmak için çalışıyorum” dedi.

“ŞEHİRLER OLASI AFETLERE GÖRE PLANLANMALI”

İklim değişikliğinin çevre için ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade eden Başkan Bahadır, “Şehirlerimizi öngörülemeyen hava koşullarına, kuraklığa, sel ve yangına hazırlıklı olmalarını sağlayacak şekilde planlamalıyız. Bugün burada, iklim değişikliği ile nasıl mücadele edilebileceğini, hem diğer gençlere hem de yerel yönetimlere öğretebilecek lider gençlerimizi görüyorum. Bu liderlerle çalışmayı dört gözle bekliyorum ve onları gençlerimizle tanışmaları için Bahçelievler’e davet ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır konferansın ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Rumeysa Kadak ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosu Reyhan Özgür’ü ve Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Öncü Keçeli'yi ziyaret etti.