Hatip Çelik’ten MARDİNFED’e ziyaret

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hatip Çelik, İstanbul Fatih’te Genel Merkezi bulunan Mardin Dernekler Federasyonu’na ziyarette bulundu

YEREL 12.08.2023 15:02:00 0
Hatip Çelik’ten MARDİNFED’e ziyaret

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hatip Çelik,  Mardin Dernekler Federasyonu’nu (MARDİNFED) ziyaret etti. Fatih’teki Genel Merkezi’nde hemşehrileriyle bir araya gelen Çelik, kendisine büyük bir ilgi gösteren MARDİNFED Genel Başkanı Sedat Güngörür’e  ve hemşehrilerine  teşekkür etti. Katılımın yüksek olması ise dikkatlerden kaçmadı. 

‘MEDENİYETİMİZİN BEŞİĞİ MARDİN’İMİZİ KALKINDIRMALIYIZ’

Hatip Çelik’i ağırlamaktan onur ve şeref duyduklarını dile getiren MARDİNFED Genel Başkanı Sedat Güngörür şunları söyledi: “Mardin coğrafik konumundan ötürü lojistik anlamda kilit bir öneme sahiptir. Aynı zamanda Suriye ve Irak’a yakın bir ilimizdir. Medeniyetler şehridir. Mardin’de gençlik meclisleri, üniversiteler, sosyal ve kültürel alanlar oldukça yaygındır. 6. Bölge teşvik kapsamındadır. KOSGEB ve Kalkınma Ajansları da yatırım yapanlara teşvik vermektedir. Dicle Kalkınma Ajansı, Özel Sektör ve Sivil Toplum Kuruluşları da Mardin’in kalkınmasını arzulamaktadır. Yeni yapılacak yatırımlarla Mardin, daha çok insana iş ve aş olanağı sunacaktır. Bir an önce sanayileşmeye önem vermeliyiz. Teşvikleri değerlendirmeliyiz. Memleketimizin kalkınması için iş insanları olarak taşın altına elimizi koymalıyız. Yatırım olanaklarından faydalanmalıyız. Kısaca Mardin’i kalkındırmalıyız. Medeniyetler beşiği Mardin’imizi tüm dünyaya tanıtmalıyız. Hem Turizm, hem de Ticaret açısından Mardin’in önemini çok iyi kavramalıyız.” 

‘MARDİN VE İSTANBUL ARASINDA KÖPRÜ KURALIM’

İstanbul’da yaşayan Mardinli iş insanlarını sıla-i Rahim’e ve Mardin’e yatırım yapmaya davet eden Hatip Çelik şunları söyledi: “Mardin’in en önemli Sivil Toplum Kuruluşu (STK) olarak şahsım, yönetimim ve  kuruluşum adına medeniyetin, tarımın, ticaretin ve zanaatın ilk ortaya çıktığı Mardin’den sizlere selam getirdim. Mardin geçmiş dönemin en önemli üretim ve ticaret merkezidir. Mardin insanlık tarihiyle birlikte 13 bin yaşındadır. Mardin kalkınan bir ildir. Genç bir nüfusa sahiptir. İstanbul ve Mardin arasında köprü kurulması, işbirliği geliştirilmesi ilimiz için kilit rol oynamaktadır. İstanbul Mardin Dernekleri Federasyonu çatısı altında Mardinlileri temsil eden vakıflar ve dernekler hem İstanbul hem de Mardin’de lokomotif rol oynamaktadır. Mardin Ticaret ve Sanayi Odası ile Mardin Dernekler Federasyonu (MARDİNFED), ilimizin kalkınması için kritik projelerde işbirliği yapacaktır. Mardinliler artık Mardin için gerekli sulama, lojistik merkezi, yol, eğitim ve sağlık kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi için ortak hareket edecektir. Mardin’de yeni açılan sanayi alanlarımızda İstanbul’da yaşayan hemehrilerimizi yatırım yapmaya bekliyoruz.” 

Genel Başkan Güngörür, yatırım fırsatlarını ayaklarına getiren Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hatip Çelik’e MARDİNFED Yönetim Kurulu adına bir de plaket takdim etti.