IOT pazarının 2027'ye kadar 1,5 trilyon dolara ulaşması bekleniyor

IOT pazarının 2027'ye kadar 1,5 trilyon dolara ulaşması bekleniyor

TEKNOLOJİ 4.01.2022 12:29:59 0
IOT pazarının 2027

Hem bireylerin hem de kurumların hayatını oldukça kolaylaştıran IoT cihazlarının kullanımı günden güne artıyor. Öyle ki, küresel IoT pazarının 2027’ye kadar yaklaşık 1,5 trilyon dolara ulaşması bekleniyor.

Teknoloji günden güne hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Birçok konuda hem kullanıcılara hem şirketlere büyük kolaylık sağlayan IoT cihazlarının hayatımızın her alanına dahil olmasıyla pazar büyüyor. Öyle ki yayınlanan son raporlarda, küresel IoT pazarının 2027’ye kadar yaklaşık 1,5 trilyon dolara ulaşacağı öngörülüyor. Bu cihazların yaygınlaşmasının yalnızca kullanıcıların ve şirketlerin değil, siber suçluların da ilgisini çektiğini belirten Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, IoT cihazları aracılığıyla saldırmaya hazırlanan siber saldırganlardan korunmak için 5 öneride bulunuyor.

Tursun, "Varsayılan mod ayarlarını değiştirin. IoT ağınızın ve cihazlarınızın güvenliği için yapabileceğiniz en kolay adımlardan biri varsayılan modları değiştirmek.  Çok faktörlü kimlik doğrulama kullanın. Diğer güvenlik önlemleri gibi kullandığınız kimlik doğrulama adımlarının karmaşıklığı, size ekstra güvenlik sağlar.

 Yazılımınızı güncel tutun. Akıllı tüm cihazlarda olduğu gibi IoT cihazların güvenliği konusunda en sık yapılan hatalardan biri de yazılım güncellemelerini atlamak oluyor. üvenliğinden emin olmadığınız ağlara bağlanırken VPN kullanın. Dahili ağınızdan çıkan verileri şifreleyerek, hassas bilgilerinizi veya güvenlik açıklarını gizleyerek internet bağlantınızı korumanın birçok yolu vardır.  IoT cihazlarınızı düzenli olarak izleyin. IoT cihazlarınızın güvenliği için yapabileceğiniz en iyi şey, cihazlarınızı düzenli ve gerçek zamanlı izlemektir" dedi.