İstanbul'da 10. Uluslararası Malatya Film Festivali toplantısı

İstanbul'da 10. Uluslararası Malatya Film Festivali toplantısı

YEREL 30.11.2021 16:33:13 0
İstanbul

İstanbul’da düzenlenen 10. Uluslararası Malatya Film Festivali tanıtım toplantısına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt İlçe Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Yardımcısı Zafer Kırçuval, Kültür ve Turizm İl Müdürü Çetin Şişman, Malatyalı sanatçı Oktay Kaynarca, Festival Direktörü Haydar Işık, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Murat Saraçoğlu ve Jüri üyeleri Bennu Yıldırımlar, Mert Turak, Levent Cengizhan ile basın mensupları katıldı.

MALATYA (İGFA)- Sunuculuğunu Özlem Yıldız’ın yaptığı Basın Toplantısı öncesinde Uluslararası Malatya Film Festivali’nin gelişimini gösteren ve Malatya’nın tanıtımının yer aldığı sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

10. Uluslararası Malatya Film Festivali tanıtım toplantısında konuşan  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,"Malatya değişik medeniyetlere, kültürlere ve uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. O medeniyetlerin kültürlerini, medeniyetlerini üzerinde taşıyor. Malatya’da film festivalinin yapılması önemlidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk şöyle diyor; Sanatsız kalan milletlerin şah damarlarından bir tanesi yok demektir. Sanat bu anlamda çok önemlidir. Bazen toplumda tüm bu sıkıntıların içerisinde bunlara ne gerek vardı eleştirileriyle de karşılaşabiliriz.Film festivalimizin başta Malatya’mıza, ülkemize, sinemamıza, insanlığa hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi. 

Malatyalı oyuncu Oktay Kaynarca da, "Benim bu programda olmamın yegâne nedeni torpilli olmamdan, Malatyalı olmamdan kaynaklanıyor.Festivallerin yapıldığı şehirlere katkıları büyüktür. Festivalle birlikte ilgi o şehirlere yönelir. Başladığı günden itibaren gerçekten ses getiren bir festival oldu. İnsanların ilgisini çekti" ifadelerini kullandı