İstanbul’da Mardin Günleri başlıyor

İstanbul Mardin Dernekler Federasyonu (MARDİNFED) tarafından organize edilen Mardin Tanıtım Günleri, 25-28 Ocak tarihleri arasında Atatürk Hava Limanı’nda kapılarını açacak

YEREL 22.01.2024 14:00:00 0
İstanbul’da Mardin Günleri başlıyor

İstanbul Mardin Dernekler Federasyonu (MARDİNFED) tarafından organize edilen Mardin Tanıtım Günleri, 25-28 Ocak tarihleri arasında Atatürk Hava Limanı C Terminal’de kapılarını açacak. 25 Ocak’ta yapılacak protokol açılışına İstanbul Valisi Davut Gül, Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Milletvekilleri, Mardin İlçe Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Başkanları katılacak. Mardin’in tarihi, kültürel ve yöresel lezzetleri İstanbullularla buluşacak. Ayrıca Mardin’e ait Reyhani ve kemençesi de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. 

‘DİNLERİN VE DİLLERİN ŞEHRİ MARDİN’

İstanbul Mardin Dernekler Genel Başkanı Sedat Güngörür, ‘Dinlerin ve Dillerin Şehri Mardin’i İstanbullularla buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Barış ve Medeniyet şehri Mardin, kültür, tarih ve inanç anlamında birçok şehirden daha fazla çeşitliliğe ve değere sahiptir. Bu kadim şehri ziyaretçilerimize tanıtmak ve turizm potansiyelimizi artırmak amacıyla böyle bir etkinlik tertipledik. Yapılan böylesine güzel etkinliklerle Mardin’imizin marka değerini artırmakla birlikte şehrimizin esnafının, Mardin’e has üretilen ürünlerin ve iş insanlarımızın geri dönüşümleri böylesine etkin tanıtımlarla mümkündür. İstanbulluları, tanıtım günlerine bekliyor ve buram buram Mardin kokusunu hissetmelerini istiyoruz. İstanbul’da yaşayan değerli hemşehrilerimizi de bir nebze olsun Mardin hasretlerini gidermelerini bekliyoruz” diye konuştu.