‘Kanal İstanbul’a hayır, örnek mahallelere evet’

Millet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Hüsnü Güner, Kanal İstanbul’a karşı olduğunu, bunun yerine nüfus yoğunluğu olan ilçelerdeki mahalleleri taşıyacaklarını söyledi

POLİTİKA 16.03.2024 11:36:00 0
‘Kanal İstanbul’a hayır, örnek mahallelere evet’

31 Mart Yerel ve Mahalli İdareler seçimlerine sayılı günler kala Millet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Hüsnü Güner, ilçe ilçe dolaşmaya devam ediyor. Genç bir eğitimci olan Güner, vatandaşlardan ilgi görüyor. 

Rakiplerine meydan okuyan Güner, “Anketlerde yüzde 2 bandındayız. Seçim gününe yaklaştıkça bunun değişeceğini düşünüyorum. Bildiğiniz gibi İstanbul’da büyük bir deprem bekleniyor. Henüz hazır değiliz. Kentsel Dönüşümü hızlandırırsak ve binaları daha sağlam bir hale getirirsek can kaybımız o kadar azalır. Diğer bir sorun ise trafik. Karadaki trafiği rahatlatmak için de deniz ulaşımını artırmamız gerekiyor. Yüzde 1 olan deniz ulaşımını yüzde 4’lere çıkaracağız. Dikey Fünikülerle raylı sistemi artıracağız. Gençlere, Kadınlara, Yaşlılara, Engellilere ve Çocuklara yönelik projeleri de hayata geçireceğiz” dedi.

‘ÖRNEK MAHALLELER YAPACAĞIZ’

Bir TV kanalında Kanal İstanbul ile ilgili bir soruya ise Güner, “Kanal İstanbul’a karşıyım. Çünkü bu güzergâhtaki araziler yabancılara peşkeş çekilecek. Aynı zamanda İstanbul’un nüfusu artırılacak. Biz göreve geldiğimizde bu arazilere kalabalık nüfusa sahip ilçelerdeki insanları taşıyacağız. Yani yeni mahalleler kuracağız. Böylece hem kentsel dönüşümü hızlandıracağız, hem de taşıdığımız bölgeleri yeşil alana kavuşturmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

HASAN HÜSNÜ GÜNER KİMDİR?

1986 yılında Tekirdağ’da doğdu. Makedonya Üsküp kökenli. İlk ve Orta öğrenimini Tekirdağ’da, lisans eğitimini ise Konya Selçuk Üniversitesi’nde tamamladı. Aynı zamanda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni. Çeşitli eğitim kurumlarında üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Şu anda kendi eğitim kurumunu işletiyor.