Kazakistan'a 'yeşil' ihraç

Kazakistan'a 'yeşil' ihraç

EKONOMİ 26.11.2021 11:13:00 0
Kazakistan

Türkiye’de sürdürülebilir geri dönüşüm sisteminin kurucusu kimliği taşıyan ÇEVKO Vakfı, sahip olduğu bilgi ve deneyim birikimini Kazakistan’a ihraç edecek.

İSTANBUL (İGFA) - İklim Değişikliği ve Döngüsel Ekonomi konularında da düşünsel önderlik yapan kuruluşlar arasında yer alan ÇEVKO Vakfı, sahip olduğu bilgi ve deneyim birikimini Kazakistan’a ihraç etmeye hazırlanıyor.

Kazakistan yetkililerinin atık yönetimi ve yeşil ekonomi gündemiyle İstanbul’a gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında, ÇEVKO Vakfı’nın deneyimlerinden yararlanmak istemesiyle başlayan süreçte ilk adım, uluslararası bir işbirliği protokolü ile atıldı.

Protokol metni kapsamında, ‘Ambalaj atıklarının toplanması, geri dönüşümü, bununla ilgili teknolojiler ve bunların Kazakistan Cumhuriyeti’nde uygulanabilirliği konusunda uluslararası deneyim aktarımı’, ‘bu bağlamda ve Kazakistan Cumhuriyeti’nin atık yönetimi alanında AB standartlarına mümkün olan en üst düzeyde uyum gösterebilmesi amacıyla danışmanlık sağlanması’, ‘ilgili konularda finansman modelleri ve kaynakları konusunda danışmanlık sağlanması’ ve ‘bu konularda yakın iş birliği’ gibi ifadelere yer verildi.

Kazakistan heyetinin ÇEVKO Vakfı ziyareti ve işbirliği protokolünün imzasında, Kazakistan’dan EPR Operatörü Temsilcisi Asel Nazirova ve Kazakh Invest Türkiye Temsilcisi Asiljan Mirzaliyer, ÇEVKO Vakfı’ndan Genel Sekreter Mete İmer ve Kamu, Uluslararası İlişkiler ve Projeler Müdürü Alphan Eröztürk de hazır bulundular.