Kocaeli İzmit Körfezi 6 bin yavru balıkla buluştu

Kocaeli İzmit Körfezi 6 bin yavru balıkla buluştu

YEREL 28.05.2022 15:06:57 0
Kocaeli İzmit Körfezi 6 bin yavru balıkla buluştu

Kocaeli'de doğal ortamlarından alınarak anaç balıklardan elde edilen 6 Bin adet Levrek, çupra ve kalkan yavruları Gölcük İlçesi Değirmendere sahilinden denize salındı.

KOCAELİ (İGFA) - Türkiye’nin en büyük doğal limanlarından biri konumunda olan İzmit Körfezi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla mavi görüntüsüne kavuştu.

Canlı popülasyonunu arttırmak için daha önce “İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi” kapsamında binlerce balığı İzmit Körfezi ile buluşturan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bugün gerçekleştirilen törenle 6 Bin yavru balık salımı gerçekleştirdi.

Değirmendere Sahilinde gerçekleştirilen programa Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Şehit Volkan Kantürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik ve Güverte Bölümü öğrencileri, Kocaeli Sportif Olta Balıkçılığı ve Doğayı Koruma Derneği, Trabzon Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında, Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda doğal ortamlarından alınan anaç balıklardan elde edilen 6 Bin adet Levrek, çupra ve kalkan yavruları Gölcük İlçesi Değirmendere sahilinden denize salındı.

5 YILDA 30 BİN BALIK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 12 ilçede yaptığı yatırımlarla eski günlerine dönen İzmit Körfezi’nde ilk balık salımı 2017 yılında gerçekleştirildi. Devamında 2018 yılında 6 Bin adet, 2020 ve 2021 yıllarında da 6 bin adet balık salımı gerçekleştirdi. Bugün gerçekleştirilen 6 bin balık salımıyla 2017 yılından bu yana 30 Bin adet Yavru balık salımı gerçekleştirilmiş oldu.